Πάνω από 210.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από το αλκοόλ, τα επόμενα 20 χρόνια, στη Βρετανία

Πάνω από 210.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από το αλκοόλ, τα επόμενα 20 χρόνια, στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν πρόωρα από ασθένειες που σχετίζονται με το αλκοόλ αλλά και από τα ατυχήματα και τη βιαιότητα που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση, κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών, προειδοποιούν οι γιατροί στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του καθηγητή Σερ Ίαν Γκίλμορ, πρώην προέδρου του Βασιλικού Ιατρικού Κολεγίου, προέβλεψαν σε έκθεσή τους στο ιατρικό περιοδικό Lancet, ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν 210.000 θάνατοι στη Βρετανία στις επόμενες δύο δεκαετίες, εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις.

Τα στοιχεία, που δόθηκαν για την Αγγλία και την Ουαλία, υποδηλώνουν ότι 70.000 από τους θανάτους θα μπορούσαν να προκληθούν από τη νόσο του ήπατος και τα υπόλοιπα από ατυχήματα, βιαιότητα και χρόνιες ασθένειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του γαστρεντερικού σωλήνα.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την υπόσχεση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα πατάξει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ η οποία στοιχίζει 2,7 δισεκατομμύρια στερλίνες το χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι εισηγητές της έκθεσης, τονίζουν ότι  «είναι απολύτως θέμα της βρετανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ στη χώρα».

via Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM