Δημοτικές εκλογές 2023: Προβάδισμα Μπακογιάννη, «μάχη» για τη δεύτερη θέση

Δημοτικές εκλογές 2023: Προβάδισμα Μπακογιάννη, «μάχη» για τη δεύτερη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μεγάλο προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοτικές εκλογές 2023 για τον δήμο Αθηναίων. 

Ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει το 41,23%, με την ενσωμάτωση να είναι στο 23,23%. Μάχη δίνουν για τη δεύτερη θέση στην Αθήνα στις δημοτικές εκλογές 2023 ο Χάρης Δούκας, το ποσοστό του οποίου είναι 14,35% αυτή τη στιγμή και ο Κώστας Ζαχαριάδης (13,44%). 

Δημοτικές εκλογές 2023: Οι δήμαρχοι της Αττικής που οδεύουν προς επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή 

Με τα έως τώρα αποτελέσματα, δέκα δήμαρχοι της Αττικής εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχόμενη θητεία, καθώς με την ενσωμάτωση στο 17,86% συγκεντρώνει το 77,51% των ψήφων. 

Για τρίτη φορά επανεκλέγονται ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα (συγκεντρώνει 81,92% με την ενσωμάτωση στο 24,44%), ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά (69,49% στο 17,39% της ενσωμάτωσης) και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης (72,58% στο 10% της ενσωμάτωσης). 

Επίσης, τρίτη θητεία εξασφαλίζουν με τα έως τώρα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2023 ο Γιάννης Κωνσταντάτος στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης (ποσοστό 70,90% στο 8,86% της ενσωμάτωσης), ο Χρήστος Παππούς στη Φυλή, (στο 17,11% της ενσωμάτωσης συγκεντρώνει 80,49%), ο Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι (στο 15,38% συγκεντρώνει το 73,94% των ψήφων) και ο Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο (ποσοστό 69,51% στο 13,89% της ενσωμάτωσης).  

Παράλληλα, για δεύτερη θητεία επανεκλέγονται ο Σπύρος Βρεττός ως δήμαρχος Αχαρνών (ενσωμάτωση στο 11,56%, συγκεντρώνει 70,53%) και ο Γιώργος Τσίρμπας στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού (συγκεντρώνει 66,59% στο 17,02% της ενσωμάτωσης). 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM