Μακρόν σε Ραϊσί: Να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επικοινωνία Μακρόν-Ραϊσί για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του, Ιμπραχίμ Ραϊσί για τις εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε τον Ιμπραχίμ Ραϊσί σήμερα έναντι οποιασδήποτε κλιμάκωσης ή επέκτασης του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, «κυρίως στον Λίβανο». 

Ο Μακρόν υπενθύμισε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και να «εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές ομάδες που χτύπησαν τον λαό του», όπως και την ανάγκη «να καταδικάσουν όλοι απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ». 

Παράλληλα, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά «η Γαλλία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αποφυγή ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή ή ενίσχυσης του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Χαμάς». 

«Το Ισραήλ γνώρισε το ανείπωτο», είπε. «Τίποτε δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία. Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δικαιολογία, ούτε εξήγηση» και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στην στυγνότητα της Χαμάς» συμπλήρωσε η Κατρίν Κολονά. «Ομως, η ισραηλινή απάντηση στην Χαμάς πρέπει να είναι σθεναρή, ισχυρή και δίκαιη».

«Μην γελιόμαστε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Χαμάς κάνει κακό στους Παλαιστίνιους», είπε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η ισλαμική οργάνωση «κρατά όμηρο τον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Η Κατρίν Κολονά επισκέπτεται την Αίγυπτο και αύριο θα βρίσκεται στον Λίβανο.

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Πάνω από 4.000 οι νεκροί

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.670 ανθρώπων, ανακοίνωσε σε νεότερη ενημέρωση το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 9.600 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Επίσης η παλαιστινιακή ομάδα της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα. Πολλοί άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 24 ώρες μετά την κατάρρευση των κτιρίων, διευκρίνισε η ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη συντονισμένη επίθεσή της στο Ισραήλ. Επίσης, 120 άνθρωποι απήχθησαν από τους μαχητές της Χαμάς. 

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ