Νετανιάχου: «Όσοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου, είναι υποκριτές»

Νετανιάχου: «Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου στην Γάζα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έκτακτες δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γίοβ Γκάλαντ ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο πόλεμος της χώρας του με τη Χαμάς, έχει μπει σε νέα φάση. 

«Βασικός μας στόχος η διασφάλιση της ύπαρξης του Ισραήλ και η απόλυτη ήττα του εγκληματικού εχθρού» είπε αρχικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, παρουσία του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι «όσοι κατηγορούν ισραηλινές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου, είναι υποκριτές».

«Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουμε μπει στην επόμενη φάση του πολέμου. Σήμερα, δυνάμεις του IDF πραγματοποίησαν επιδρομές σε συγκεκριμένα σημεία και χτυπάει τις υποδομές της Χαμάς» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

«Αυτές οι επιθέσεις γίνονται από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, το υπουργείο Άμυνας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς μας που έχουν τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές μπορούν να εμφανιστούν μπροστά μας» πρόσθεσε επίσης ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

«Χθες, τα στρατεύματά μας εισήλθαν στη Γάζα από τις πύλες του κακού» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένα κράτος αντιμετωπίζει δύο επιλογές: την ύπαρξη ή τον θάνατο» συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει αναπάντητες τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

«Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων» υπογράμμισε ο Νετανιάχου ενώ ευχαρίστησε τη Δύση που στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ. Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μας» διευκρίνισε. 

Νετανιάχου: «Δώσαμε το πράσινο φως για τη χερσαία επιχείρηση»

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «εγκρίναμε ομόφωνα τη διεύρυνση της χερσαίας εισβολής. Ο μοναδικός μας στόχος μας είναι να νικήσουμε τον εχθρό. Η καρδιά μου πονά, συναντήθηκα με τις οικογένειες των ομήρων. Τους διαβεβαίωσα ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, για να φέρουμε τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σπίτι. Η αιχμαλωσία τους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Συμπλήρωσε δε, ότι «όσοι κατηγορούν τις IDF για εγκλήματα πολέμου, είναι υποκριτές. Καλώ τους αμάχους στη Γάζα να απομακρυνθούν προς τη νότια πλευρά της Λωρίδας. Ο εχθρός χρησιμοποιεί κυνικά τα νοσοκομεία ως καταφύγια. Το Ισραήλ δίνει μία μάχη για την ανθρωπότητα εναντίον των βαρβάρων» συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

«Από την έναρξη αυτού του πολέμου, έχουμε οικοδομήσει ευρείες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών εθνών. Έχουν εκφράσει όχι μόνο την υποστήριξή τους, αλλά και την έντονη επιθυμία τους για τη νίκη μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, εξαπολύσαμε μαζικές αεροπορικές επιδρομές που επέφεραν σοβαρό πλήγμα στον εχθρό. Εξολοθρεύσαμε πολλούς τρομοκράτες. Ωστόσο, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η μάχη εντός της Λωρίδας της Γάζας θα είναι δύσκολη και μακρά, αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος της ανεξαρτησίας μας» κατέληξε ο Νετανιάχου.

Νετανιάχου: «Οι επαφές για την απελευθέρωση των ομήρων θα συνεχιστούν»

Παράλληλα, οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 ομήρων που κρατά η Χαμάς θα συνεχιστούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. 

Η ιδέα της ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους συζητήθηκε στο πολεμικό συμβούλιο, εξήγησε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Όπως είπε, η αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών για το θέμα αυτό θα ήταν «αντιπαραγωγική».

Αναφερόμενος στο Ιράν, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει ότι αναμίχθηκε στον σχεδιασμό των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, όμως είπε η Τεχεράνη «χρηματοδοτεί τη Χαμάς», εξηγώντας ότι «το 90% του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Χαμάς προέρχεται από το Ιράν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στον Λίβανο: Αιχμή του δόρατος η «Μεραρχία 98» του Ισραήλ

Διεθνή / Μετά τη Γάζα η «Μεραρχία 98» του Ισραήλ εισέβαλε και στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός Στρατός επιχειρεί σε πολλά χωριά στον ανατολικό τομέα του Λιβάνου - Ανελέητα αεροπορικά πυρά προσφέρουν κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις - Οι IDF προειδοποιούν τους αμάχους του νότιου Λιβάνου
LIFO NEWSROOM