Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Συνελήφθη από τον στρατό του Ισραήλ, η 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των IDF.

Η Αχέντ Ταμίμι, συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση»,  επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP.

Η Ταμίμι έγινε διάσημη σε ηλικία 14 ετών, όταν βιντεοσκοπήθηκε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη για να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό της αδελφό, ο οποίος είχε το χέρι του σε γύψο.

Έγινε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα και ένα μεγάλο πορτρέτο της έχει ζωγραφιστεί στο ισραηλινό διαχωριστικό τείχος με τη Δυτική Όχθη στη Βηθλεέμ, κοντά στην Ιερουσαλήμ. 

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν προβεί σε συλλήψεις μεγάλης κλίμακας Παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τη Χαμάς ή για υποκίνηση βίας.

Η έξαρση των εντάσεων και της βίας έχει στοιχίσει έκτοτε τη ζωή σε περισσότερους από 150 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες ή από εποίκους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Με πληροφορίες του France 24

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ