Ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή

Είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή Facebook Twitter
Φωτ.: Wikipedia
0

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος του με μοναδικό τρόπο κατά την αναπαραγωγή, αποφεύγοντας εντελώς τη διείσδυση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία μελέτησαν τη νυχτερίδα (Τρανονυχτερίδα), η οποία έχει πέος περίπου επτά φορές μακρύτερο από τον κόλπο της συντρόφου του. Η βάλανος (κεφαλή του πέους) έχει σχήμα καρδιάς που είναι επτά φορές πιο πλατύ από το κολπικό άνοιγμα. Το μέγεθος και το σχήμα θεωρητικά καθιστούν αδύνατη τη διείσδυση.

Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν το μεγάλο πέος τους σαν ένα επιπλέον χέρι για να σπρώξουν το περίβλημα της ουράς του θηλυκού.

Ο συντάκτης της έρευνας Nicolas Fasel είπε ότι «τυχαία, είχαμε παρατηρήσει ότι αυτές οι νυχτερίδες έχουν δυσανάλογα μακρύ πέος, και πάντα αναρωτιόμασταν, "Πώς λειτουργεί αυτό;" καθώς δεν είχε αναφερθεί σε θηλαστικά μέχρι τώρα». Οι ερευνητές παρατήρησαν το μοναδικό τελετουργικό ζευγαρώματος με ειδικές κάμερες. Οι μελέτες τους διαπίστωσαν ότι κατά το ζευγάρωμα. οι αρσενικές νυχτερίδες έπιαναν τους συντρόφους τους από τον αυχένα και κινούσαν τη λεκάνη τους με τρόπο "ανίχνευσης" μέχρι να έρθουν σε επαφή με το θηλυκό.

Σε αυτό το σημείο έμεναν ακίνητες και κρατούσαν τις θηλυκά σε μία στάση πολύωρης αγκαλιάς. Αυτό διήρκησε περίπου 53 λεπτά κατά μέσο όρο, με ο μεγαλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ήταν 12,7 ώρες.

Μετά το ζευγάρωμα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κοιλιά των θηλυκών νυχτερίδων φαινόταν υγρή, υποδηλώνοντας την παρουσία σπέρματος. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η διαδρομή του σπέρματος.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες μπορεί να εξέλιξαν το μεγάλο πέος τους προκειμένου να παραμερίσουν τις μεμβράνες της ουράς που έχουν οι θηλυκές νυχτερίδες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν το σεξ.

Ο καθηγητής Nicolas Fasel δήλωσε πως «οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τις μεμβράνες της ουράς τους για να πετάξουν και να αιχμαλωτίσουν τα έντομα, και οι θηλυκές συγκεκριμένα τις χρησιμοποιούν επίσης για να καλύπτουν τα κάτω μέρη τους και να προστατεύονται από τα αρσενικά. Ωστόσο η αρσενική νυχτερίδα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το μεγάλο πέος της για να προσπεράσει τη μεμβράνη και να φτάσει στο αιδοίο».

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με ένα κέντρο νυχτερίδων στην Ουκρανία, το οποίο κινηματογράφησε ζευγάρια κατά τη διάρκεια της σεξουαλική πράξης. Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε 97 σκηνές ζευγαρώματος και τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Current Biology.

Με πληροφορίες του SkyNews

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη καταρρίπτει ως μύθο τον «κανόνα» των 21 ημερών για μια νέα υγιεινή συνήθεια

Τech & Science / Μελέτη καταρρίπτει ως μύθο τον «κανόνα» των 21 ημερών για μια νέα υγιεινή συνήθεια

Αν θέλετε να κάνετε το 2025 τη χρονιά των υγιεινών συνηθειών σας, κάντε υπομονή - ο νέος σας εαυτός μπορεί κάλλιστα να κάνει την εμφάνισή του σε λίγους μήνες αντί για εβδομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι δηλητηριώδης κάμπιες υπάρχουν - Γιατί μπορεί να είναι το «κλειδί» στην εξέλιξη νέων φαρμάκων

Τech & Science / Οι δηλητηριώδεις κάμπιες υπάρχουν - Γιατί μπορεί να είναι το «κλειδί» στην εξέλιξη νέων φαρμάκων

Οι θανατηφόρες κάμπιες έχουν ένα φιδίσιο δηλητήριο που παρεμβαίνει στην πήξη του αίματος, ενώ άλλες διαθέτουν δηλητήρια που προκαλούν χρόνια φλεγμονώδη προβλήματα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Η άνοια ενδέχεται να συνδέεται με την έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση στην παιδική ηλικία

Τech & Science / Μελέτη: Η άνοια ενδέχεται να συνδέεται με την έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση στην παιδική ηλικία

«Η μελέτη μας ενισχύει τη σημασία της μείωσης της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδίως κατά τις ευάλωτες περιόδους της προγεννητικής και της πρώιμης παιδικής ηλικίας», έγραψαν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM
ΔΕΠΥ: Οι ενήλικες που πάσχουν από διάσπαση προσοχής έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / ΔΕΠΥ: Οι ενήλικες που πάσχουν από διάσπαση προσοχής έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη

Η ΔΕΠΥ συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος, παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, μεταξύ άλλων προβλημάτων υγείας, όπως αναφέρουν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM