Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι στη λίστα με τους Παλαιστινίους κρατούμενους που ενδέχεται να αποφυλακιστούν

Η ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι στη λίστα με τους Παλαιστινίους κρατούμενους που ενδέχεται να αποφυλακιστούν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, η οποία έγινε γνωστή το 2017 όταν σε ένα viral βίντεο φαίνεται να χαστουκίζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, είναι σε μια λίστα με 50 Παλαιστίνιους κρατούμενους που ζητά η Χαμάς να αποφυλακίσει το Ισραήλ.

Η Αχέντ Ταμίμι εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί με αντάλλαγμα Ισραηλινούς ομήρους. Η Ταμίμι πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή για την επίθεση του 2017.

Η 22χρονη πλέον ακτιβίστρια συνελήφθη ξανά στις 6 Νοεμβρίου από τον ισραηλινό στρατό για υποκίνηση βίας και έκκληση για τρομοκρατική δράση μέσω ανάρτησής της. Η οικογένειά της αρνήθηκε ότι έγραψε την ανάρτηση, λέγοντας ότι την χακάρουν συχνά στο διαδίκτυο.

Επικαλούμενοι τον δικηγόρο της, Μαχμούντ Χασάν, οι New York Times ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε φυλάκιση αορίστου χρόνου, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, με βάση στοιχεία που ούτε η ίδια ούτε ο δικηγόρος της επιτρέπεται να δουν.

«Δεν έχω ελπίδα να την υπερασπιστώ», δήλωσε ο δικηγόρος της Ταμίμι. Παράλληλα μία νέα ομάδα 10 Ισραηλινών ομήρων αναμένεται να απελευθερώσει σήμερα η Χαμάς, στο πλαίσιο της παράτασης της εκεχειρίας. Χθες απελευθερώθηκαν 11 Ισραηλινοί όμηροι με αντάλλαγμα 33 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Με πληροφορίες του BBC

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM