Έμα Στόουν για Λάνθιμο: Είμαι από την Αριζόνα, είναι από την Αθήνα, δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό

Έμα Στόουν για Λάνθιμο: Είμαι από την Αριζόνα, είναι από την Αθήνα, δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τι κοινό έχουν η Έμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος; Τίποτα και τα πάντα. Αυτός είναι και ο τίτλος που έβαλαν οι New York Times σε συνέντευξη που παραχώρησε το δίδυμο.  

Ίσως η Έμα Στόουν το περιέγραψε καλύτερα με μία από τις απαντήσεις της. «Εγώ είμαι ένα κορίτσι από την Αριζόνα και εκείνος ένας τύπος από την Αθήνα. Δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό, γιατί οι προσωπικότητές μας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Αλλά είναι απίστευτο», δήλωσε η ηθοποιός. 

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στην «Ευνοούμενη», το «Poor Things», τη «Βληχή και το «Αnd», που έρχεται την επόμενη χρονιά. «Προφανώς του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Για έναν ηθοποιό, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, επειδή είναι τόσο σπάνιο να νιώθεις πως ό,τι και να κάνεις, σε προστατεύει ο σκηνοθέτης σου», εξήγησε η Έμα Στόουν

Όταν η Έμα Στόουν γνώρισε τον Γιώργο Λάνθιμο

Όμως, όταν τον γνώρισε, περίμενε κάτι διαφορετικό. Ήταν τον Ιούνιο του 2015, όταν συναντήθηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο σε ένα καφέ, προκειμένου να μιλήσουν για την «Ευνοούμενη». 

«Πίστευα ότι θα ήταν πραγματικά τρομακτικός και διεστραμμένος. Και δεν ήταν. Ήταν μια πολύ άνετη και εύκολη συζήτηση. Τα πήγαμε καλά αμέσως», περιέγραψε. 

Η Έμα Στόουν παραδέχθηκε ότι περίμενε πως ο Γιώργος Λάνθιμος θα ήταν μια πιο τρομακτική παρουσία, έχοντας δει τις ταινίες που είχε κάνει έως τότε. «Τι κλισέ», αντέδρασε ο Γιώργος Λάνθιμος στη συνέντευξη. «Ήμουν 26 ετών, αλλά ήμουν παιδί», του απάντησε η ηθοποιός. 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Λάνθιμος εξέφρασε ξανά τις εντάσεις του για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τις ερωτικές σκηνές στις ταινίες. «Ποτέ δεν κατάλαβα τον πουριτανισμό για το σεξ ή τη γύμνια στις ταινίες. Πάντα με κάνει έξαλλο πόσο ανοιχτόμυαλοι είναι οι άνθρωποι για τη βία και πώς επιτρέπουν ανήλικους να τη βιώνουν με κάθε τρόπο και μετά είμαστε τόσο πουριτανοί για τη σεξουαλικότητα», τόνισε ο σκηνοθέτης. 

Επίσης, εξομολογήθηκε το άγχος που νιώθει όταν δουλεύει σε μια ταινία. «Περνάω φριχτά», παραδέχθηκε. «Είναι πραγματικά χάλια όταν κάνουμε γυρίσματα», σημείωσε η Έμα Στόουν αναφερόμενη στον Γιώργο Λάνθιμο. 

«Προσπαθείς να το εκλογικεύσεις. “Γιατί είσαι τόσο ταραγμένος; Είναι μια ταινία”. Σαφώς, όταν το συγκρίνεις με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, είναι γελοίο. Αλλά εσένα, εκείνη τη στιγμή, είναι τα πάντα», εξήγησε ο σκηνοθέτης. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ