Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε τον επόμενο μεγάλο διαστημικό στόχο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε τον επόμενο μεγάλο διαστημικό στόχο Facebook Twitter
0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, με ανακοίνωση του γνωστοποίησε οτι ως τον επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό διαστημικό στόχο επέλεξε την αποστολή διαστημοπλοίου στους μακρινούς και παγωμένους δορυφόρους του αέριου γίγαντα Δία.

Αυτή θα είναι η πρώτη αμιγώς ευρωπαϊκή αποστολή στο ηλιακό μας σύστημα πέρα από τον Άρη. Δεν αποκλείεται βέβαια και συμμετοχή της αμερικανικής NASA, κυρίως αφότου εγκατέλειψε λόγω κόστους την ιδέα να στείλει ένα δικό της σκάφος γύρω από τον δορυφόρο Ευρώπη.

Το σκάφος Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE), του οποίου το βάρος ανέρχεται στους πέντε τόνους, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2022 με πύραυλο «Αριάν» και να φθάσει το 2030 στον προορισμό του. Στόχος της αποστολής αυτής θα είναι να μελετηθεί κυρίως ο Γανυμήδης και δευτερευόντως η Ευρώπη και η Καλλιστώ. Ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» θα είναι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής, μάλλον σε μικροβιακή μορφή ή ίσως και κάτι περισσότερο, στους πιθανολογούμενους ωκεανούς κάτω από την παγωμένη επιφάνεια είτε της Ευρώπης, είτε του Γανυμήδη.

           

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM