Όλα για τη λάμψη

Bρες τη χαμένη σου λάμψη Facebook Twitter
Επισκέπτομαι τη δερματολόγο Μάργκυ Καπελλάρη και τη ρωτάω για το θαμπό δέρμα και τη θεραπεία Préime DermaFacial που έχω ακούσει ότι κάνει θαύματα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0


ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΤΟΝ καθρέφτη και ήταν σαν να είχα βουτήξει το πρόσωπό μου σε στάχτη. Ναι, το δέρμα μου έμοιαζε ωχρό και είχε μια κίτρινο-γκρι απόχρωση σαν να είχα ίκτερο και μια αηδία μαζί. Ήταν σαν να έβγαζε στη φόρα την εσωτερική μου δυσαρέσκεια, πιο κουρασμένο και από τις προσδοκίες μου.

Η επιχείρηση «Χαμένη Λάμψη» ξεκινά. Επισκέπτομαι τη δερματολόγο Μάργκυ Καπελλάρη και τη ρωτάω για το θαμπό δέρμα και τη θεραπεία Préime DermaFacial που έχω ακούσει ότι κάνει θαύματα, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη στο τσακ μπαμ.

— Γιατί έχουμε θαμπό δέρμα; Πώς μπορούμε να το ξεθαμπώσουμε;
Θαμπό είναι το δέρμα που βασανίζεται, το ωχρό, κουρασμένο, που μπορεί να έχει ευρυαγγείες, ανοιχτούς πόρους και που γενικά το νιώθουμε χωρίς ελαστικότητα και χωρίς υγεία. Αυτό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλά πράγματα. Λέω πάντα ότι το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε ψυχική και σωματική ισορροπία στη ζωή μας. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, αλλά είναι το κλειδί για όλα.

Σπουδαίο ρόλο παίζουν επίσης η διατροφή και η άσκηση, η οποία πρέπει να μπει συστηματικά στη ζωή μας, η καλή ερωτική ζωή, ο καλός ύπνος και οι ποιοτικές στιγμές χαλάρωσής που προσφέρουμε στον εαυτό μας. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί η λάμψη γενικά, και κατά συνέπεια του δέρματος, πηγάζει από μέσα, αντανακλώντας την καλή υγεία και τον ψυχισμό μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η χαρά και ο έρωτας μάς ομορφαίνουν όλους ανεξαιρέτως, μας κάνουν να ακτινοβολούμε.

Θαμπό είναι το δέρμα που βασανίζεται, το ωχρό, κουρασμένο, που μπορεί να έχει ευρυαγγείες, ανοιχτούς πόρους και που γενικά το νιώθουμε χωρίς ελαστικότητα και χωρίς υγεία.

Από πλευράς επιστήμης, τα πράγματα εξελίσσονται συνέχεια, έτσι είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη, ακόμα και αν δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις. Προτείνω μια πρωτοποριακή θεραπεία, την Préime DermaFacial, που είναι σαν πέντε θεραπείες σε μία. Η λάμψη που δίνει δεν είναι πρόσκαιρη, το αποτέλεσμά της μένει σε βάθος χρόνου.

Ξεκινάμε με έναν βαθύ καθαρισμό με την τεχνική της υδροδερμοαπόξεσης που βοηθάει στην οξυγόνωση του προσώπου χάρη στην απελευθέρωση του οξυγόνου με την τεχνική «bohr» και συνεχίζουμε με τις ειδικές κάψουλες που βοηθάνε στη λεύκανση του προσώπου. Ταυτόχρονα, με τα «μικρορεύματα» δημιουργούμε στο δέρμα μυοδιέγερση για την τόνωση του οβάλ του προσώπου και για πιο ξεκούραστα βλέφαρα.

Bρες τη χαμένη σου λάμψη Facebook Twitter
Συναντάω τον Μάνο Βυνιχάκη που είναι make-up expert και τον ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να βρούμε τη χαμένη μας λάμψη με προϊόντα skincare μόνο.

Με τις ραδιοσυχνότητες ενεργοποιείται το κολλαγόνο και, τέλος, με τις θρεπτικές ουσίες που περνάμε με διεισδυτικούς υπερήχους έχουμε τη δυνατότητα να του δώσουμε τροφή. Θεραπεία γρήγορη, ευχάριστη και πολύ αποτελεσματική, είναι σαν να λέμε, το red carpet των θεραπειών. Δεν βρίσκεις απλώς τη χαμένη λάμψη σου αλλά την κρατάς.

Τα μυστικά όπλα του Μάνου

Συναντάω τον Μάνο Βυνιχάκη που είναι make-up expert και τον ρωτάω αν υπάρχει περίπτωση να βρούμε τη χαμένη μας λάμψη με προϊόντα skincare μόνο. Εκείνος ανασηκώνει το φρύδι: «Φυσικά, το skincare είναι η αρχή των πάντων. Πλέον γυναίκες και άντρες δεν χρησιμοποιούμε μόνο μια απλή ενυδατική κι αυτό γιατί η κοσμετολογία έχει προχωρήσει, έτσι έχουμε στη διάθεσή μας προϊόντα super boost που μπουστάρουν το δέρμα άμεσα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακή λάμψη, ενυδάτωση, και ανόρθωση».

Δηλαδή το τρίπτυχο της χαράς, λέω, ενώ παρατηρώ τα μπουκαλάκια που μου έχει αραδιάσει και νιώθω ανείπωτη χαρά, σαν να βρέθηκα στο βασίλειο της λάμψης. Μου λέει ότι υπάρχουν προϊόντα με υαλουρονικό, με βιταμίνη C, με πεπτίδια με νιασιναμίδη και πάει λέγοντας.

«Εγώ δουλεύω πολύ τα serum, τις recovery masks που δίνουν αμέσως αποτέλεσμα στo δέρμα το οποίο έχει υποστεί ταλαιπωρία, υπάρχουν μάσκες που κάνουν ένα γρήγορο lift, ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις. Τι ζητάς απ’ το δέρμα σου;» με ρωτάει μ’ έναν τρόπο που ακούγεται ποιητικός.

«Υπάρχει μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, μάσκα θρέψης, μάσκα που τσιτώνεις – το “είμαι τσιτωμένη” μπορεί και να σημαίνει απλώς ότι έβαλες μια μάσκα. Υπάρχουν και αμπούλες που κάνουν πολύ καλό εφέ», μου λέει και μου δείχνει τις αμπούλες Instant Flash της Ιsdin, εξηγώντας μου ότι δίνουν ένα αποτέλεσμα σαν λίφτινγκ.

Του ζητάω με πολύ σοβαρό ύφος να μου πει τα top προϊόντα που θα μας εξασφαλίσουν τη λάμψη.

Lancôme Triple Serum: Το βάζεις στο πρόσωπο και αμέσως νιώθεις τη διαφορά.

Glamglow Brightmud Dual-Αction Exfoliating Treatment: Aπολεπιστικό τριπλής δράσης που δεν λείπει απ’ το μπάνιο μου. Το έχω δίπλα στην οδοντόβουρτσα.

Clarins Double Serum: Σου αφήνει μια υπέροχη  αίσθηση.

Sisley Black Rose Cream Mask Instant Youth: Μια μάσκα που σαν να σου κάνει ολική επαναφορά.

Bρες τη χαμένη σου λάμψη Facebook Twitter
Lancôme Triple Serum: Το βάζεις στο πρόσωπο και αμέσως νιώθεις τη διαφορά.

Έφη Ανέστη

Beauty journalist

Ό,τι μου έχει προτείνει η Έφη και από το TikTok της και απ’ όπου αλλού τη διαβάζω είναι δοκιμασμένο και τα λεφτά μου πιάνουν τόπο. Είναι τόσο καλά ενημερωμένη που όταν της πω «θέλω ένα οικονομικό serum που όμως να κάνει άμεσα δουλίτσα», εκείνη απλώς μου στέλνει τα καλύτερα και μετά πίνω νερό στην υγειά της.

«Έφη, δώσε μας τα φώτα σου. Πώς θα επαναφέρουμε τη λάμψη στο δέρμα;»

«Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι η ενυδάτωση. Δεν μπορούμε να ζητάμε λάμψη χωρίς ενυδάτωση. Φαίνεται απλή ως διαδικασία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τη βάλουμε στη ρουτίνα μας και να μην ξεχνάμε να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα και από μέσα προς τα έξω και από έξω προς τα μέσα Η ενυδάτωση αντιμετωπίζει σημάδια αφυδάτωσης και απαλλάσσει την επιδερμίδα από το στρες. Κάθε κρέμα από αυτές που προτείνω δίνει ένα τσακ φρεσκάδας, τόνωσης και υπερλάμψης.

Bρες τη χαμένη σου λάμψη Facebook Twitter
«Έφη, δώσε μας τα φώτα σου. Πώς θα επαναφέρουμε τη λάμψη στο δέρμα;»
Bρες τη χαμένη σου λάμψη Facebook Twitter
«Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς είναι η ενυδάτωση. Δεν μπορούμε να ζητάμε λάμψη χωρίς ενυδάτωση».

Είναι must και αγαπημένες τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες, γιατί η λάμψη και η ενυδάτωση αφορά όλους. Έτσι, λοιπόν, αγαπώ όσο δεν πάει την Intensive Spiruline Cream της Institut Esthederm· τρελαίνομαι με την υφή και την αίσθηση της Hydragenist της Lierac· σας προτείνω ανεπιφύλακτα και την Hydrance Aqua-Gel της Avène που είναι σαν καλοκαίρι στην επιδερμίδα. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το Hydrabio Serum της Bioderma που είναι σούπερ δροσερό.

Προτείνω πάντα στις top ενυδατικές την εξαιρετικά βελούδινη Pro-Collagen Marine Cream της Elemis, τη Moisturizing Cool Gel Cream της LaMer, το Mineral Booster 89 της Vichy, την κασμιρένια Resveratrol Lift της Caudalie –από τις πιο αγαπημένες μου ενυδατικές και αντιγηραντικές μαζί–, τη Hydra-Essentiel HA² της Clarins, μια μαγεία φρεσκάδας, και τέλος την Essential Energy Hydrating Cream της Shiseido για την εξίσου ονειρεμένη αίσθηση τόνωσης που μου δίνει.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ