Running late club: Ο νέος τρόπος κοινωνικοποίησης στην Αθήνα

Night Running Facebook Twitter
Oι μικρές «λέσχες» κανονίζουν διαδρομές «τσέπης» σε χαλαρούς ρυθμούς, ιδανικά για όποιον δεν έχει καμία επαφή με το τρέξιμο και θέλει να δοκιμάσει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0


TA RUNNING CLUBS, απόλυτη παγκόσμια τάση αυτήν τη στιγμή στο fitness community, ξεπηδούν από πόλη σε πόλη με γρήγορους ρυθμούς. Τα βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν καταπληκτικά sportswear σύνολα, ζηλευτά κορμιά και ανθρώπους που μετά το πρωινό τους τρέξιμο ορμάνε σαν σμήνη στα καφέ και τα brunch-άδικα. Είναι αυτός ο νέος τρόπος για socialising, κουράστηκαν οι άνθρωποι να γνωρίζουν κόσμο κάνοντας reactions στο Instagram. Χρειαζόμαστε παρέα για motivation; Γουστάρουμε την αγέλη;

Ποιος ξέρει. Σημασία έχει πως η Αθήνα αρχίζει να μπαίνει σε αυτό το mood. Μικρές και μεγαλύτερες ομάδες ξεπηδάνε και στο Instagram και στο Tik Tok. Από τα μεγάλα running clubs της Adidas, της Puma και άλλων μικρών και μεγάλων κολοσσών ξεπηδάνε πιο μικρές ομάδες όπως οι @thunderrunningathens, το running community του LOT 51, το @lot51_runcrew, και οι @overunder.rc που διοργανώνουν εβδομαδιαίες διαδρομές – παρατηρείται ένας μικρός χαμός με το τρέξιμο.

Το γκρουπ αποτελείται από διαφορετικών επιπέδων δρομείς, οι οποίοι επιλέγουν να μην τρέχουν μόνοι αλλά σε μπουλούκι, πράγμα που, κατά τα λεγόμενά τους, κάνει το τρέξιμο λιγότερο μοναχικό.

Αυτές οι μικρές «λέσχες» κανονίζουν διαδρομές «τσέπης» σε χαλαρούς ρυθμούς, ιδανικά για όποιον δεν έχει καμία επαφή με το τρέξιμο και θέλει να δοκιμάσει ή για κάποιον που θέλει να πάει μια βολτίτσα μετά της οκτώ το βράδυ στην καυτή Αθήνα και να κάνει κάτι fun. Οι νευροεπιστήμονες λένε ότι κάθε σταγόνα ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα κατά την άσκηση ανοίγει ένα «νέο δρομάκι» για τον εγκέφαλο κι αυτή είναι μια πραγματικά αισιόδοξη δήλωση, η οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, έκανε τους πρωτομάστορες του @running_late_club να πάρουν το θάρρος και να φτιάξουν μια μικρή και ευέλικτη ομάδα που βγαίνει για τρέξιμο λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, κάνοντας βατές και μικρές διαδρομές μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Running late club Facebook Twitter
Οι νευροεπιστήμονες λένε ότι κάθε σταγόνα ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα κατά την άσκηση ανοίγει ένα «νέο δρομάκι» για τον εγκέφαλο κι αυτή είναι μια πραγματικά αισιόδοξη δήλωση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Η ονομασία «running late» οφείλεται στον αργό ρυθμό τους (μη φανταστεί κανείς πολύ αργό, απλώς δεν πάνε σαν δαιμονισμένοι) αλλά και στο ότι παίζει και να καθυστερήσουν να βγουν για τρέξιμο. Το γκρουπ αποτελείται από διαφορετικών επιπέδων δρομείς, οι οποίοι επιλέγουν να μην τρέχουν μόνοι αλλά σε μπουλούκι, πράγμα που, κατά τα λεγόμενά τους, κάνει το τρέξιμο λιγότερο μοναχικό.

«Τώρα με τον καύσωνα είναι πολύ δύσκολο να το πάρεις απόφαση και να βγεις για τρέξιμο, ωστόσο, επειδή ξέρουμε ότι θα δούμε φίλους και θα γνωρίσουμε και κάποια νέα προσθήκη στο γκρουπ, μαζευόμαστε. Κάποιοι από εμάς, δε, είναι τόσο αρχάριοι που, κάνοντας το πρώτα μας πέντε χιλιόμετρα, χαρήκαμε λες και καταφέραμε κι εγώ δεν ξέρω τι». Τα παιδιά λένε πως θέλουν και πως τους κάνει καλό το να νιώθουν ότι είναι κομμάτι μιας μικρής κοινότητας, ότι έχει πλάκα και ότι δεν θέλουν φανταχτερό, πανάκριβο εξοπλισμό για να τρέξουν, μόνο κατάλληλα παπούτσια. «Πρέπει να πάρουμε σωστά παπούτσια για τρέξιμο, όσοι δεν έχουμε, για να μην ταλαιπωρούμε τα γόνατά μας».

Instagram: @running_late_club

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Newsroom / Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Τρώγλες προς ενοικίαση, παλάτια στο Airbnb. Ποιοι είναι οι λόγοι που το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει; Γιατί η Αθήνα είναι πλέον μια υπερβολικά ακριβή πόλη για να ζήσεις; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Ντίνα Καράτζιου και τον Θοδωρή Αντωνόπουλο τις αιτίες και τις λύσεις της στεγαστικής κρίσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Έτσι βγαίνουμε τώρα

Urban Culture / Έτσι βγαίνουμε τώρα

Άφθονη τέχνη για όλους, μεγάλα και niche πάρτι, ελληνικά και technο: Η Αθήνα έχει γίνει μια πόλη που μπορεί να προκαλέσει FOMO ακόμα και σ’ εκείνους που αρνούνται ότι το παθαίνουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, M.HULOT, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Radio Lifo / ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Δεν είναι ΚΨΜ. Είναι το ΨΚΜ και είναι ένα μικρό μαγαζάκι στη Μάρκου Μουσούρου, ακριβώς δίπλα από το Odeon. Ένα μέτα-ψιλικατζίδικο που άνοιξαν πριν από τρία περίπου χρόνια με πολλή αγάπη και μεράκι ένα ζευγάρι που μεγάλωσε στο Μετς. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την Μαρία Πολυξά και τον Δημήτρη Φάντη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Διεθνή / Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Κανένας αθλητής που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας
LIFO NEWSROOM
Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ρεπορτάζ / Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Πώς μοιάζει η καθημερινότητα στον πύργο ελέγχου; Τι συμβαίνει όταν υπάρχει ένα σκουπίδι στον διάδρομο; Ποιοι κουβαλάνε στα ταξίδια τους τις περισσότερες και μεγαλύτερες αποσκευές ανά άτομο; H LiFO εξασφάλισε πρόσβαση σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Urban Culture / Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Ο Hacky (Φώτης Γιορδαμνής), ο Gianuba (Γιάννης Θεοτοκάς), o GemiFrap (Κωνσταντίνος Γκεμιτζής), o Dorii (Γιάννης Μαγκνταλάσωβ) και ο Gunzar (Κρις Ελέζι) ζουν και δημιουργούν περιεχόμενο σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα στα νότια.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT