Έρωτες, ομαδικές συνεδρίες και Ταβιάνι από αύριο στους κινηματογράφους

under therapy Facebook Twitter
Tο Under Therapy θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε sleeper hit της θερινής σεζόν.
0

Κοιτάζοντας τις κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας, θα πίστευες ότι ο Δεκαπενταύγουστος ήρθε έναν μήνα νωρίτερα.

Ούτε μια νέα ταινία δεν ανήκει σε εκείνες που διαβάζεις συντελεστές και σύνοψη και θέλεις να μπεις στην αίθουσα χτες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα σε περίπτωση που το κάνεις. Το Νature of Love της Μόνια Τσόκρι είναι τολμηρό, διαθέτει ευρήματα και αφουγκράζεται σύγχρονους προβληματισμούς περί έρωτος και άλλων δαιμονίων.

Στο Under Therapy τρία παντρεμένα ζευγάρια καλούνται από την ψυχολόγο τους για μια ομαδική συνεδρία, σε μια ταινία που παραδίδει καλοπροαίρετο λαϊκό θέαμα και θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε sleeper hit της θερινής σεζόν.

Από κοντά και το Quiet Maid, μια ταινία που ακολουθεί τις δοκιμασίες μιας οικιακής βοηθού στο σπίτι μιας πλούσιας καταλανικής οικογένειας, αλλά με στυλιζάρισμα πιο ελκυστικό από αυτό που θα περίμενες.

Έρωτες, Ομαδικές Συνεδρίες και Ταβιάνι από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το Quiet Maid ακολουθεί τις δοκιμασίες μιας οικιακής βοηθού στο σπίτι μιας πλούσιας καταλανικής οικογένειας.

Έχουμε, επίσης, ακόμα μια περιπέτεια για τον Άαρον Έκχαρτ, το Chief of Stations, και άρα ακόμα μια ταινία που δεν καταλαβαίνουμε τι δουλειά έχει στη μεγάλη οθόνη, καθώς και μια νέα κωμωδία με τον Κριστιάν Κλαβιέ και τον ευφάνταστο τίτλο Oh la la, Cocorico, για την οποία δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή, αλλά και το Dragonkeeper, που είναι κάπως καλύτερο από το σύνηθες animation Β΄ Εθνικής και διαθέτει ωραιότατο score από τον Αρτούρο Καρντελούς.

Τέλος, από επανεκδόσεις κυκλοφορεί το κάπως παραγνωρισμένο Kaos των αδερφών Ταβιάνι, το συγκινητικό (ή δακρύβρεχτο) Μar Adentro και, σε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, το Vertigo, μια δημιουργία που εκτόπισε η Ζαν Ντιλμάν από την πρώτη θέση του poll του Sight and Sound για τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Πολιτισμός / Το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών αναγνωρίζεται ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Σπαθάρειο Μουσείο ιδρύθηκε το 1991 σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και στεγάστηκε αρχικά στην πλατεία Κασταλίας, προτού μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου
LIFO NEWSROOM
Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Πολιτισμός / Εγκαίνια για το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Η συντομογραφία του μουσείου, GEM (Grand Egyptian Museum), παραπέμπει και στην αγγλική λέξη "gem", που σημαίνει «πολύτιμος λίθος», τονίζοντας έτσι τη σημασία και τη μοναδικότητα του μουσείου ως ένα «κόσμημα» της αιγυπτιακής πολιτιστικής κληρονομιάς
LIFO NEWSROOM
Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ένας οσκαρικός διεκδικητής, ένα υπέροχο μελόδραμα κι ένα arthouse slasher από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο «Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ, η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται «All Shall be Well» και η sui generis ταινία τρόμου «In a Violent Nature» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Πολιτισμός / Κορυφαία διάκριση για την Κατερίνα Ευαγγελάτου από τη Γαλλική Δημοκρατία

Στη σκηνοθέτιδα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ο τίτλος του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών και στον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.
LIFO NEWSROOM