Το Ισραήλ ενημερώθηκε μέσω της Ουγγαρίας για την επικείμενη επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ ενημερώθηκε μέσω της Ουγγαρίας για την επικείμενη επίθεση του Ιράν Facebook Twitter
Aντι-ισραηλινή πινακίδα στην Τεχεράνη που απεικονίζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως Αδόλφο Χίτλερ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ, εν μέσω μιας έντονης διπλωματικής προσπάθειας για την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω στρατιωτικής δράσης που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του εβραϊκού κράτους.  

Το μήνυμα του Ιράν παραδόθηκε στο Ισραήλ μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σίγιαρτο, ο οποίος τηλεφώνησε απευθείας στον Κατζ για να του εξηγήσει ότι έλαβε την πληροφορία αυτή από τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγκερί.  

«Το Ιράν μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιτεθεί στο Ισραήλ» δήλωσε ο Κατζ, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος θα πρέπει να απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια πραγματοποιεί». 

Σε συνομιλία που είχε ο Μπαγκερί με τον ομόλογό του στο Μπαχρέιν, μίλησε για την αποφασιστικότητα της χώρας του να απαντήσει στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Στο εσωτερικό του Ισραήλ φαίνεται πάντως πως προετοιμάζονται, σύμφωνα με το αμερικανικό NBC, για πολυήμερα κύματα ιρανικών επιθέσεων με πυραύλους και drones. 

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ