Αμερικανικές εκλογές: O Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

Αμερικανικές εκλογές: O Τιμ Γουόλζ υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Τιμ Γουόλζ / Φωτ.: Getty Images
0

Η Κάμαλα Χάρις, η ντε φάκτο υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, όρισε τον Τιμ Γουόλς -τον κυβερνήτη της Μινεσότα- ως υποψήφιο αντιπρόεδρο ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η απόφαση της Καμάλα Χάρις δίνει τέλος στα σενάρια σχετικά με το ποιον θα επέλεγε ως συνυποψήφιό της, προκειμένου να αναμετρηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές είχαν υποστηρίξει ότι, ως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που διεκδικεί την ααμερικανική προεδρία από τους Δημοκρατικούς, η Χάρις ήταν πιθανό να επιλέξει έναν λευκό άνδρα για να «εξισορροπήσει» το ψηφοδέλτιο.

Η 59χρονη πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνια επιδιώκει να αξιοποιήσει την επιτυχημένη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της, αφού ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των Δημοκρατικών συναδέλφων του και εγκατέλειψε την κούρσα μετά από μια καταστροφική εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ. Η Χάρις και ο συνυποψήφιός, Τιμ Γουόλς, αναμένεται να έχουν μια μια ενθουσιώδη υποδοχή στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο που αρχίζει στις 19 Αυγούστου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM