Αμερικανικές εκλογές: O Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

Αμερικανικές εκλογές: O Τιμ Γουόλζ υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Τιμ Γουόλζ / Φωτ.: Getty Images
0

Η Κάμαλα Χάρις, η ντε φάκτο υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, όρισε τον Τιμ Γουόλς -τον κυβερνήτη της Μινεσότα- ως υποψήφιο αντιπρόεδρο ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η απόφαση της Καμάλα Χάρις δίνει τέλος στα σενάρια σχετικά με το ποιον θα επέλεγε ως συνυποψήφιό της, προκειμένου να αναμετρηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές είχαν υποστηρίξει ότι, ως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που διεκδικεί την ααμερικανική προεδρία από τους Δημοκρατικούς, η Χάρις ήταν πιθανό να επιλέξει έναν λευκό άνδρα για να «εξισορροπήσει» το ψηφοδέλτιο.

Η 59χρονη πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνια επιδιώκει να αξιοποιήσει την επιτυχημένη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της, αφού ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των Δημοκρατικών συναδέλφων του και εγκατέλειψε την κούρσα μετά από μια καταστροφική εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ. Η Χάρις και ο συνυποψήφιός, Τιμ Γουόλς, αναμένεται να έχουν μια μια ενθουσιώδη υποδοχή στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο που αρχίζει στις 19 Αυγούστου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ