ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

Προβλήματα στο παλάτι της Νορβηγίας: Υπό κράτηση ο θετός γιος του διαδόχου

Προβλήματα στο παλάτι της Νορβηγίας: Υπό κράτηση ο θετός γιος του διαδόχου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Συνελήφθη αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής και τέθηκε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Όσλο ο 27χρονος Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, θετός γιος του διαδόχου του θρόνου της Νορβηγίας.

Ο Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, είναι θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον, διαδόχου του νορβηγικού θρόνου, καθώς είναι γιος της συζύγου του Μέτε Μάριτ από προηγούμενη σχέση της.

Τον 27χρονο κατήγγειλε στην αστυνομία νεαρή γυναίκα για «ψυχολογική και σωματική επίθεση» εις βάρος της σε διαμέρισμα στο Όσλο. Μετά την καταγγελία, ο γιος που απέκτησε η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ πριν τον γάμο της με τον διάδοχο του νορβηγικού θρόνου, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για 30 ώρες ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Η νεαρή κοπέλα, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον 27χρονο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με διάσειση και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έλαβε εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Νορβηγία, ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Όσλο, στο οποίο κατέφυγε μετά το περιστατικό. Τα ίδια μέσα αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία ότι δέχθηκε βίαια χτυπήματα από τον θετό γιο του διαδόχου του νορβηγικού θρόνου καθώς και λεκτική επίθεση. Οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα αίματος από τον δράστη για να ελέγξουν αν είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν από το συμβάν.

Ο 27χρονος δράστης αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Δευτέρας και τώρα μένει με την μητέρα του στη βασιλική κατοικία Skaugum Estate, η οποία βρίσκεται σε προάστιο νοτιοδυτικά του Όσλο. Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ μετά το συμβάν ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο διάδοχος του νορβηγικού θρόνου, πρίγκιπας Χάακον, ταξίδεψε μόνος του στη γαλλική πρωτεύουσα στις 6 Αυγούστου και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε την ίδια μέρα να παρακολουθεί τους αγώνες ιππασίας στις Βερσαλλίες. 

Δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του δράστη

Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος ενώ ο νορβηγικός Τύπος αναφέρει πως ίσως πρόκειται για την 26χρονη Ρεμπέκα Χέλμπεργκ, με την οποία το «κακό παιδί» της βασιλικής οικογένειας της Νορβηγίας διατηρεί σχέση εδώ και οκτώ μήνες. Η Χέλμπεργκ είναι influencer και η τελευταία σχέση του 27χρονου, ο οποίος ζει εκτός βασιλικού πρωτοκόλλου, δεν φέρει κανένα τίτλο ευγενείας και συχνά απασχολεί τον Τύπο στη χώρα του με τις εφήμερες σχέσεις του με μοντέλα και παίκτριες σε ριάλιτι σόου.

Το παλάτι της Νορβηγίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την απουσία της μέλλουσας βασίλισσας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ όταν ρωτήθηκε για το συμβάν με τον θετό γιο του διαδόχου του θρόνου, παρέπεμψε τα μέσα ενημέρωσης στον δικηγόρο του 27χρονου δράστη. Ο δικηγόρος του Μάριους Μπόργκ Χόιμπι με ανακοίνωση ζητά από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ανάγκη του πελάτη του για ηρεμία και ιδιωτικότητα. Στην ίδια ανακοίνωση ο δικηγόρος του 27χρονου τονίζει πως «η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και δεν θα αποφασίσουν τα ΜΜΕ για τα γεγονότα και τους ενόχους».

Ο γάμος της «κοινής θνητής» Μέτε Μάριτ με τον διάδοχο του θρόνου της Νορβηγίας

Ο Μάριους Μπόργκ Χόιμπι γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1997 στο Όσλο. Γονείς του η Μέτε Μάριτ Χόιμπι και ο Μόρτεν Μποργκ, ένας άνδρας που είχε απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια βίας και κατοχή παράνομων ουσιών. Το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί και ο Μποργκ εγκατέλειψε την Μέτε Μάριτ τέσσερις μήνες μετά την γέννηση του γιου τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο πρίγκιπας Χάακον παντρεύτηκε την «κοινή θνητή» Μέτε Μάριτ, πρώην σερβιτόρα, την οποία γνώρισε το 1999 μέσω κοινών φίλων.  

Ο γιος της νέας πριγκίπισσας μεγάλωσε στο παλάτι με τον βασιλιά Χάραλντ και την βασίλισσα Σόνια να τον θεωρούν εγγονό τους. Όταν ο Μάριους Μπόργκ Χόιμπι έγινε 20 ετών η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ με επίσημη ανακοίνωση δήλωσε πως ο γιος της φεύγει για σπουδές στην Καλιφόρνια και στο εξής δεν θα είναι ενεργό μέλος του Στέμματος καθώς επιθυμεί να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.

Ο 51χρονος πρίγκιπας Χάακον και η 50χρονη πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ παντρεύτηκαν στο Όσλο στις 25 Αυγούστου του 2001. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 20χρονη διάδοχο του θρόνου, πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και τον 18χρονο πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους. Το 2018 η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με χρόνια πνευμονική ίνωση. Πρόκειται για ανίατη ασθένεια, η οποία προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα. Η μέλλουσα βασίλισσα της Νορβηγίας έχει ακυρώσει πολλές φορές δημόσιες εμφανίσεις εξαιτίας της ασθένειάς της.

 
 
 


 

Διεθνή
0

ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Διεθνή / Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός
LIFO NEWSROOM