Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Δύο νεκροί - Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός ακόμα δύο επισκεπτών

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Δύο νεκροί - Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός ακόμα δύο επισκεπτών Facebook Twitter
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ξενοδοχείου στον γραφικό ποταμό Μοζέλα στη Γερμανία το βράδυ της Τρίτης (6/8), με τις επιχειρήσεις διάσωσης να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό των δύο τελευταίων επισκεπτών -από τους συνολικά 14- που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια.

Η σορός της μίας γυναίκας ανασύρθηκε, αλλά οι διασώστες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσεγγίσουν τη σορό του δεύτερου θύματος, ενός άνδρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Γεργκ Τόις.

Πέντε άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν, κανένας χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσε ο Τόις, σε μια πολύπλοκη επιχείρηση, καθώς το διώροφο κτίριο ήταν ασταθές μετά την κατάρρευση του επάνω ορόφου του αργά το βράδυ της Τρίτης.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονταν από την αρχή σε επικοινωνία με κάποιους από τους εγκλωβισμένους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικό βαρύ εξοπλισμό προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στα ερείπια και να τοποθετήσουν μικρόφωνα ώστε να καταστεί εφικτή η επαφή μαζί τους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drones, ενώ το κτίριο εξακολουθεί να κινείται, κατά 5mm/ώρα, όπως δείχνουν οι ειδικοί αισθητήρες που τοποθετήθηκαν.

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Απεγκλωβίστηκε αγοράκι δύο ετών

Οι δύο άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο, το οποίο χτίστηκε τον 17ο αιώνα και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του 1980, έχουν σοβαρά τραύματα, αλλά βρίσκονται σε επαφή με τους διασώστες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Δύο νεκροί - Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός ακόμα δύο επισκεπτών Facebook Twitter
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία / Φωτ.: ΕΡΑ

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν ένα παιδί δύο ετών, το οποίο δεν τραυματίστηκε, και οι γονείς του παιδιού, με τους οποίους οι διασώστες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Δεν πιστεύω ότι έχω χαρεί ποτέ τόσο επειδή είδα ένα παιδί. Είχαμε όλοι δάκρυα στα μάτια. Αρχικά πιστεύαμε ότι είναι όλοι νεκροί. Αλλά το παιδί ήταν ευδιάθετο και μας χάρισε μια πολύ συγκινητική στιγμή – ακόμη και έπειτα από 4.000 επιχειρήσεις» δήλωσε ο Τόις.

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Έρευνα για ανθρωποκτονία

Το ξενοδοχείο «Reichschenke zum Ritter Götz» είναι κατασκευή του 17ου αιώνα, επί της οποίας χτίστηκαν δύο όροφοι τα χρόνια του ’80. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής Πέτερ Φρίτσεν, τις προηγούμενες ημέρες διενεργούνταν οικοδομικές εργασίες στο κτίριο, ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο σχετίζονταν με αυτό που συνέβη.

Ο Φρίτσεν δήλωσε ότι έχει ήδη διατάξει έρευνα για ανθρωποκτονία.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ