Γενς Στόλτενμπεργκ: Δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Γενς Στόλτενμπεργκ: Δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η Ουκρανία έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα. «Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να αμυνθεί και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα αυτό δεν σταματάει στα σύνορα» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα ουκρανικά σχέδια και δεν διαδραμάτισε ρόλο σε αυτά.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναγνωρίζει πως η Ουκρανία έχει αναλάβει ένα ρίσκο με την προέλαση στο ρωσικό έδαφος, αλλά εξηγεί πως πρόκειται για απόφαση του Κιέβου. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι η επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις από την άλλη πλευρά των συνόρων», συμπλήρωσε.

«Όπως όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενέχει κινδύνους. Αλλά η Ουκρανία αποφασίζει το πώς θα αμυνθεί», συμπληρώνει. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει στην ουκρανική «πρόκληση», προειδοποιώντας παράλληλα τη Δύση ότι «παίζει με τη φωτιά».

Υπενθυμίζεται πώς ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και έκτοτε συνεχίζουν την προέλασή τους, ενώ ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, με σκοπό να φθάσουν στο Ποκρόβσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM