Φαραντούρης: Γυναίκες, πολιτιστική κληρονομιά, βιοποικιλότητα και ελευθερία λόγου πλήττονται από την κλιματική κρίση

Φαραντούρης: Γυναίκες, πολιτιστική κληρονομιά, βιοποικιλότητα και ελευθερία λόγου πλήττονται από την κλιματική κρίση Facebook Twitter
Νικόλας Φαραντούρης/ Φωτ. Αρχείου: SOOCA
0

Παρέμβαση για την κλιματική κρίση πραγματοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος έχει οριστεί Εισηγητής του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Κλίμα COP 29 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογιών που αφορούν στους πόρους του Ταμείου Απωλειών και Ζημιών, τις δαπάνες για την προστασία της βιοποικιλότητας, καθώς και δράσεις για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ο ευρωβουλευτής επικαλέστηκε έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Επιπλέον, ο κ. Φαραντούρης προανήγγειλε τροπολογία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όπως οι θεομηνίες, η όξινη βροχή, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου.

Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε επίσης την αντίφαση να διοργανώνονται διεθνείς συνδιασκέψεις για την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των εκπομπών CO2 σε χώρες που κυριαρχούν στις αγορές ορυκτών καυσίμων. Τέλος, τόνισε ότι ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, τα οποία συνδέονται με την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM