Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να τον σκοτώσει, σύμφωνα με σημείωμα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο κατηγορούμενος είχε όντως σκοπό να τον σκοτώσει, σύμφωνα με σημείωμα Facebook Twitter
0

Ένας ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας που συνελήφθη κοντά στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ, είχε γράψει μήνες νωρίτερα ένα σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι σκόπευε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρεται στο σημείωμα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσαν οι εισαγγελείς τη Δευτέρα, το σημείωμα παραδόθηκε στο σπίτι ενός μάρτυρα αρκετούς μήνες πριν από το περιστατικό στις 15 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα. Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου και ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες. Μέχρι στιγμής, κατηγορείται για δύο ομοσπονδιακά αδικήματα που σχετίζονται με όπλα.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο κατηγορούμενος είχε όντως σκοπό να τον σκοτώσει, σύμφωνα με σημείωμα Facebook Twitter

Το σημείωμα φαίνεται να προαναγγέλλει την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και έδωσα όλη την προσπάθεια που μπορούσα», αναφέρει το σημείωμα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μια κούτα που περιείχε το σημείωμα, καθώς και πυρομαχικά, υλικά κατασκευών, εργαλεία και τέσσερα τηλέφωνα, παραδόθηκε στο σπίτι του μάρτυρα πριν το περιστατικό.

Ο Ρουθ κρατείται από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μυστικός πράκτορας εντόπισε το πρόσωπό του μέσα σε βλάστηση ενώ διασφάλιζε την έκτη τρύπα του γηπέδου γκολφ του Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς και στη συνέχεια παρατήρησε ένα τουφέκι. Ο πράκτορας τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε όταν ο Ρουθ φέρεται να μετακίνησε το όπλο του, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Τα έγγραφα επίσης δείχνουν ότι ο Ρουθ είχε 11 σφαίρες, μία από τις οποίες ήταν ήδη τοποθετημένη στο τουφέκι του. Τα αρχεία τηλεφώνου αποκαλύπτουν ότι ο Ρουθ βρισκόταν κοντά στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ για περίπου ένα μήνα, από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρουθ κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκεί, αν και πρόσφατα διέμενε στη Χαβάη. Το 2022, προσπάθησε ανεπιτυχώς να στρατολογήσει ξένους στρατιώτες για τον ουκρανικό στρατό, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Ρουθ είχε παραδεχτεί ότι απορρίφθηκε, αποδίδοντας την απόρριψη στην ηλικία του και στην έλλειψη πολεμικής εμπειρίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ