Γάζα: 24 νεκροί σε βομβαρδισμό τεμένους και σχολείου με εκτοπισμένους Παλαστινίους

Γάζα: 24 νεκροί σε βομβαρδισμό τεμένους και σχολείου με εκτοπισμένους Παλαστινίους Facebook Twitter
Υπερπληθυσμός εκτοπισμένων Παλαιστινίων σε περιοχές που κηρύχθηκαν μη ασφαλείς από την ισραηλινή κατοχή αφού είχαν χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστικές περιοχές στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 41.870 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.166 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα, ενώ 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 άλλοι τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα τέμενος και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες το βράδυ στη βόρεια Γάζα όταν ο στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως σχολεία, νοσοκομεία και τεμένη για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τα πλήγματα στο τέμενος και το σχολείο σημειώθηκαν ενώ ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα πλησιάζει στην πρώτη του επέτειο και ενώ το Ισραήλ διευρύνει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο.

Η υπηρεσία Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έπληξε 27 σπίτια, σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων σε όλη τη Γάζα κατά τις τελευταίες 48 ώρες. «Τα εγκλήματα αυτά συμβαίνουν εν μέσω δύσκολων συνθηκών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και εκεί όπου τα εναπομείναντα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν σωστή ιατρική φροντίδα καθώς ο αριθμός των τραυματιών και των ασθενών αυξάνεται καθημερινά», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ισραηλινά τεθωρακισμένα προχώρησαν στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ αεροσκάφη έπληξαν αρκετά σπίτια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με υγειονομικούς.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δυνάμεις του είχαν περικυκλώσει την περιοχή της Τζαμπάλια, το επίκεντρο των επιχειρήσεών του.

Σε ένα αεροπορικό χτύπημα,10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι και πέντε άλλοι σε άλλο χτύπημα σε δεύτερο σπίτι, με κατοίκους να κάνουν λόγο για μια από τις χειρότερες νύχτες των τελευταίων μηνών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν στην Τζαμπάλια για να πολεμήσουν μαχητές της Χαμάς, να διαλύσουν τις στρατιωτικές υποδομές και να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM