Γάζα: 24 νεκροί σε βομβαρδισμό τεμένους και σχολείου με εκτοπισμένους Παλαστινίους

Γάζα: 24 νεκροί σε βομβαρδισμό τεμένους και σχολείου με εκτοπισμένους Παλαστινίους Facebook Twitter
Υπερπληθυσμός εκτοπισμένων Παλαιστινίων σε περιοχές που κηρύχθηκαν μη ασφαλείς από την ισραηλινή κατοχή αφού είχαν χαρακτηριστεί ως ανθρωπιστικές περιοχές στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 41.870 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.166 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα, ενώ 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 άλλοι τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα τέμενος και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες το βράδυ στη βόρεια Γάζα όταν ο στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως σχολεία, νοσοκομεία και τεμένη για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τα πλήγματα στο τέμενος και το σχολείο σημειώθηκαν ενώ ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα πλησιάζει στην πρώτη του επέτειο και ενώ το Ισραήλ διευρύνει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο.

Η υπηρεσία Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έπληξε 27 σπίτια, σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων σε όλη τη Γάζα κατά τις τελευταίες 48 ώρες. «Τα εγκλήματα αυτά συμβαίνουν εν μέσω δύσκολων συνθηκών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και εκεί όπου τα εναπομείναντα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν σωστή ιατρική φροντίδα καθώς ο αριθμός των τραυματιών και των ασθενών αυξάνεται καθημερινά», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ισραηλινά τεθωρακισμένα προχώρησαν στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ αεροσκάφη έπληξαν αρκετά σπίτια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με υγειονομικούς.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δυνάμεις του είχαν περικυκλώσει την περιοχή της Τζαμπάλια, το επίκεντρο των επιχειρήσεών του.

Σε ένα αεροπορικό χτύπημα,10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι και πέντε άλλοι σε άλλο χτύπημα σε δεύτερο σπίτι, με κατοίκους να κάνουν λόγο για μια από τις χειρότερες νύχτες των τελευταίων μηνών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν στην Τζαμπάλια για να πολεμήσουν μαχητές της Χαμάς, να διαλύσουν τις στρατιωτικές υποδομές και να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM