Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια

Αυστραλία: Ο πρώτος άνδρας που καταδικάστηκε για ναζιστικό χαιρετισμό στην πολιτεία Βικτώρια Facebook Twitter
Jacob Hersant Φωτ.: EPA
0

Ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως ναζιστής καταδικάστηκε την Τρίτη στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία, καθώς ήταν το πρώτο άτομο που κρίθηκε ένοχο για εκτέλεση απαγορευμένου ναζιστικού χαιρετισμού.

Ο 25χρονος Jacob Hersant έκανε τον χαιρετισμό και επαίνεσε τον  Αδόλφο Χίτλερ μπροστά από τις κάμερες των μέσων ενημέρωσης έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βικτώρια στις 27 Οκτωβρίου 2023, έξι ημέρες μετά την απαγόρευση του χαιρετισμού από την κυβέρνηση της πολιτείας.

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας είχε νομοθετήσει τον Δεκέμβριο την απαγόρευση της δημόσιας εκτέλεσης του ναζιστικού χαιρετισμού ή της δημόσιας επίδειξης και εμπορίας ναζιστικών συμβόλων μίσους σε όλη τη χώρα.

Ο Hersant κρίθηκε ένοχος από δικαστή της Μελβούρνης, ο οποίος απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης ότι η χειρονομία δεν ήταν χαιρετισμός και ότι η απαγόρευση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης. Ο Hersant πρόκειται να καταδικαστεί την Τετάρτη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο.

Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν τον Ιούνιο επειδή εκτέλεσαν τον ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Σίδνεϊ την 1η Οκτωβρίου 2022. Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας είχε απαγορεύσει τα ναζιστικά σύμβολα το 2022. Οι καταδικασθέντες άνδρες δέχθηκαν χρηματικά πρόστιμα και έχουν ασκήσει έφεση.

Ο Hersant δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει έφεση σε ανώτερο δικαστήριο. Όταν ερωτήθηκε αν αναγνωρίζει ότι είχε εκτελέσει τον ναζιστικό χαιρετισμό, είπε πως «δεν το αναγνωρίζει απαραίτητα», αλλά παραδέχτηκε ότι «δίνει τον ναζιστικό χαιρετισμό και είναι ναζιστής».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κατά του Αντισημιτισμού, Dvir Abramovich, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή τον γέμισε με ανακούφιση. «Αυτή είναι μια ιστορική και ισχυρή ημέρα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια», είπε.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Διεθνή / John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Η απονομή του Νόμπελ Φυσικής 2024 στους Hopfield και Hinton επιβραβεύει τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις τους, οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Διεθνή / Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Τα επιτεύγματα των δύο επιστημόνων αποτελούν βασικούς πυλώνες της φυσικής επιστήμης, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των υπολογιστών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων
LIFO NEWSROOM