Ένας 16χρονος τερμάτισε το Tetris: «Ονειρεύομαι αδερφέ;»

Ένας 16χρονος τερμάτισε το Tetris: «Ονειρεύομαι αδερφέ;» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash.com
0

Έφηβος από τις ΗΠΑ φαίνεται πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε το Tetris, καθώς αφού πέρασε και το επίπεδο 255, το παιχνίδι «μηδένισε» και ξανάρχισε από την αρχή.

Ο 16χρονος είναι ο πρώτος που κατάφερε να τερματίσει το Tetris χωρίς να κρασάρει και το κλασικό βιντεοπαιχνίδι επανήλθε μόνο του στο επίπεδο 0, αφού το κέρδισε.

Ο Michael Artiaga, 16 ετών, διεκδίκησε την ιστορική στιγμή της λεγόμενης «αναγέννησης» (Rebirth) του Tetris ενώ έκανε live streaming παίζοντας την έκδοση του παιχνιδιού της Nintendo στο Twitch την περασμένη Κυριακή. Του πήρε 82 λεπτά για να καθαρίσει με επιτυχία το επίπεδο 255 στο Tetris - το υψηλότερο του παιχνιδιού. Ο Artiaga, που κάνει stream ως «dogplayingtetris», πανηγύρισε και είδε σοκαρισμένος το παιχνίδι να ξεκινά ξανά από την αρχή.

«Ονειρεύομαι αδερφέ;» μονολογούσε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Ο έφηβος συνέχισε να παίζει και τελικά τελείωσε με 29,4 εκατομμύρια πόντους.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που τελείωσε αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε, καθώς ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τη ροή του. «Δεν θέλω να το ξαναπαίξω αυτό το παιχνίδι»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιζε μια έκδοση του παιχνιδιού που δημιουργήθηκε για την κονσόλα Nintendo Entertainment System (NES) που αποτρέπει τα σφάλματα μετά το επίπεδο 155. Οι οθόνες crashes και kill του παιχνιδιού έχουν σημαδέψει τις προσπάθειες άλλων νεαρών streamers που ελπίζουν να κάνουν νέα ρεκόρ.

Ο έφηβος της Οκλαχόμα Willis "Blue Scuti" Gibson ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πρώτος που κέρδισε ποτέ το παιχνίδι νωρίτερα φέτος, όταν έφτασε στο επίπεδο 157 σε 38 λεπτά πριν αυτό συντριβεί. 

Το Tetris δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1984 από τον Σοβιετικό μηχανικό Alexey Pajitnov και έχει αναπτυχθεί σε εκατοντάδες εκδόσεις για arcades, κονσόλες και υπολογιστές. Το κλασικό βιντεοπαιχνίδι παραμένει δημοφιλές από τότε για την απλότητά του, αλλά και την απογοητευτική δυσκολία του.

Οι παίκτες πρέπει να τακτοποιήσουν διαφορετικά σχήματα που πέφτουν, το καθένα αποτελούμενο από τέσσερα μπλοκ, για να τα κάνει να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν παζλ σε οριζόντιες γραμμές που εξαφανίζονται όταν ολοκληρωθούν.

Εάν δεν καταφέρουν να «καθαρίσουν» τις γραμμές καθώς τα μπλοκ πέφτουν όλο και πιο γρήγορα καθώς οι παίκτες προχωρούν στα επίπεδα, προτού συσσωρευτούν στην κορυφή της οθόνης, τότε... game over.

Ο Artiaga είναι ένας από τους πολλούς έφηβους παίκτες που έχουν μεταδώσει ζωντανά τις προσπάθειές τους να σπάσουν τα προηγούμενα και ο ένας των άλλων ρεκόρ για τον αριθμό των επιπέδων που έφτασαν ή των γραμμών που διαγράφηκαν χωρίς να καταρρεύσει το παιχνίδι.

Έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής Tetris στον κόσμο σε ηλικία 13 ετών, όταν κέρδισε τον μεγαλύτερο αδερφό του στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Classic Tetris το 2020.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω... πρώτη φορά που έχω το Rebirth!» έγραψε στην περιγραφή για τη δίωρη ροή του στο YouTube. «Είμαι τόσο χαρούμενος που τελικά το πήρα μετά από όλες τις προσπάθειες. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. «Επιτέλους τελείωσε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tυφώνας Μίλτον: Πώς δημιουργείται και πώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει το φαινόμενο

Περιβάλλον / Πώς ενισχύεται ο τυφώνας Μίλτον - Μπορεί να φθάσει «κατηγορία 6»;

Οι τυφώνες γίνονται ισχυρότεροι πιο γρήγορα και εμφανίζονται συχνότερα, λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής - Πώς σχηματίζονται οι τυφώνες και πώς μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μίλτον: Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις στη Φλόριντα - Έδεσε το σπίτι του με ιμάντες, γεμίζουν σάκους με άμμο

Διεθνή / Τυφώνας Μίλτον: Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις στη Φλόριντα - Έδεσε το σπίτι του με ιμάντες, άδεια βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ

Γεμίζουν σάκους με άμμο - Ο τυφώνας Μίλτον έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην κλίμακα - Το νερό μπορεί να «καταπιεί» ένα ολόκληρο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου και τα εγγόνια μου» είπε στο δικαστήριο

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Γιατί νάρκωσε την κόρη του ο δράστης - Ποτέ δεν την άγγιξα, λέει ο Ντομινίκ

Φωτογραφίες της κόρης του Ντομινίκ Πελικό να κοιμάται φορώντας μόνο εσώρουχα, βρήκε η αστυνομία - Δεν αναγνωρίζω αυτά τα εσώρουχα, ήταν σίγουρα ναρκωμένη, κατέθεσε ο σύζυγός της στο δικαστήριο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ