Τυφώνας Μίλτον: Ελικόπτερο σώζει άνδρα που επέπλεε στον ωκεανό χάρη σε ένα πλαστικό ψυγείο

Τυφώνας Μίλτον: Ελικόπτερο σώζει άνδρα που επέπλεε στον ωκεανό χάρη σε ένα πλαστικό ψυγείο Facebook Twitter
0

Η στιγμή που το πλήρωμα ελικοπτέρου έσωσε ένα άνδρα από τα ανοιχτά της Τάμπα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον, καταγράφηκε σε βίντεο. 

Ο άνδρας σώθηκε καθώς μπόρεσε να μείνει στην επιφάνεια του μανιασμένου ωκεανού χάρη σε ένα πλαστικό ψυγείο, από το οποίο κρατιόταν επί περισσότερες από 12 ώρες. 

Το ψαροκάικο του άνδρα - η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί - βυθίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα ανοιχτά της Φλόριντα, καθώς ο τυφώνας Μίλτον κατευθυνόταν προς την πολιτεία. Πριν βυθιστεί ωστόσο, στις 18:45, κατόρθωσε να εκπέμψει SOS. Τελικά εντοπίστηκε περίπου 30 μίλια μακριά από το Longboat Key, στη Φλόριντα, το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Στο βίντεο, ένας δύτης της ακτοφυλακής φαίνεται να κατεβαίνει από το ελικόπτερο και να κολυμπά προς τον άνδρα για να τον παραλάβει. «Αυτός ο άντρας επέζησε από ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», είπε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής Dana Grady.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ναυαγός επιβίωσε από ανέμους ταχύτητας 75121-145 χλμ/ώρα και κύματα ύψους έως και 7,5 μέτρων κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο νερό. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Με πληροφορίες από NBC News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Διεθνή / Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Ο ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία, για το ότι οι εντολές εκκένωσης περιοχών στο βόρειο τμήμα της Γάζας μπορεί να επηρεάσουν την εκστρατεία των για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τα γενέθλιά του μακριά από τη Μέγκαν Μαρκλ και στη συνέχεια έκανε μια σειρά σόλο επίσημων εμφανίσεων - Προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του, γράφει η Telegraph
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
100 χρόνια μετά την εξαφάνιση του ορειβάτη Andrew «Sandy» Comyn, πιστεύουν ότι βρήκαν λείψανά του στο Έβερεστ

Διεθνή / Έβερεστ: 100 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, βρήκαν λείψανα του Andrew Comyn «Sandy» Irvine

Το 1924 επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κατακτούσε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου - Η εξαφάνισή του παρέμενε μεγάλο μυστήριο, μέχρι η ομάδα του National Geographic να βρει μία μπότα, που πιθανότατα του ανήκει
LIFO NEWSROOM