Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο, διευκρινίζει ο Σκυλακάκης

Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο, διευκρινίζει ο Σκυλακάκης Facebook Twitter
0

Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο για τις χρεώσεις του ρεύματος και τους καταναλωτές που το έχουν ήδη επιλέξει.

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε σήμερα Παρασκευή, ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, εξηγώντας πως δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο, «αυτό που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα παροχής του από τους παρόχους, όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής, εδώ και έναν χρόνο», είπε ο κ. Σκυλακάκης,  μιλώντας στα Παραπολιτικά. 

«Το πράσινο τιμολόγιο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όσους το έχουν επιλέξει. Δεν καταργείται στο τέλος του χρόνου. Καταργείται η υποχρεωτικότητα παροχής από τους παρόχους, από την αρχή που νομοθετήθηκε ήταν για ένα χρόνο αυτή η υποχρεωτικότητα», ανέφερε συγκεκριμένα. 

«Δηλαδή αν έρθει κάποιος νέος πελάτης, ο πάροχος δεν είναι υποχρεωμένος μετά από την 01/01 να το προσφέρει. Κατά τη γνώμη μου θα το προσφέρουν σχεδόν όλοι αλλά δεν είναι νομικά υποχρεωμένοι, γιατί η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μας επιτρέπει εις το διηνεκές να έχουμε υποχρεωτικότητες στην τιμολόγηση. Αυτό δεν ισχύει για αυτούς που ήδη έχουν πράσινο τιμολόγιο, ισχύει μόνο για τους καινούργιους», διευκρίνισε στη συνέχεια. 

Η πιθανότητα είναι ότι οι πάροχοι θα συνεχίσουν να το προσφέρουν, δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως η αγορά θα καλύψει όλες τις ανάγκες.

Εξαρχής, βάλαμε το πράσινο τιμολόγιο για να μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές. Αυτή η γνώση των τιμών είναι το κέρδος μας, διότι έστω και ένας να παραμείνει με πράσινο τιμολόγιο, οι πάροχοι θα είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν τις τιμές, επομένως αυτό είναι το κέρδος, επέμεινε ο κ. Σκυλακάκης.

«Σε βάθος χρόνου θα έχουμε -κυρίως- δύο τρόπους τιμολόγησης: Το δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί δηλαδή, για τις επιχειρήσεις κατά κύριο λόγο γιατί αυτές έχουν έξυπνους μετρητές και θα ενθαρρύνουμε στο μάκρος του χρόνου τα σταθερά τιμολόγια για να μην είναι υποχρεωμένος κάποιος που έχει μια μικρή κατανάλωση και δεν έχει το χρόνο να παρακολουθεί τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς. Αλλά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για οποιονδήποτε θεωρήσει ότι είναι εντάξει το τιμολόγιο που έχει και παραμείνει σε αυτό».

 
 
 
 
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ