ΣΕΙΣΜΟΣ

Ο γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποκαλύπτει πώς η μητέρα του δέχτηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»- Ο γιος της θυμάται την εποχή όπου ήταν εθισμένη σε αλκοόλ και ναρκωτικά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μετά το τέλος του γάμου της με τον γερουσιαστή John Warner το 1982, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, κυρίως λόγω των προβλημάτων της με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Elizabeth Taylor: Rebel Superstar» που προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στο BBC, οι αγαπημένοι της ηθοποιού θυμούνται την περίοδο αυτή ως μια από τις πιο σκοτεινές στη ζωή της.

Ο γιος της, Christopher Wilding, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων. Η στάση της απέναντι στα φάρμακα βασιζόταν στην ιδέα ότι η επιστήμη θα μπορούσε να παρέχει λύσεις σε κάθε πρόβλημα, κάτι που είχε υιοθετήσει από μικρή ηλικία. Ωστόσο, παρά τις νόμιμες ιατρικές ανάγκες της, ο κύκλος της γνώριζε ότι έκανε κατάχρηση αλκοόλ και ισχυρών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και ενέσιμων ουσιών.

Τα μέλη της οικογένειάς της αποφάσισαν ότι χρειαζόταν μια παρέμβαση, με τον Wilding να δηλώνει ότι η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η ίδια η Τέιλορ, σε ηχητικό ντοκουμέντο, θυμάται ότι η παρέμβαση της οικογένειάς της την άφησε άφωνη, καθώς έγινε με τέτοια ειλικρίνεια και αγάπη που την συγκλόνισε. Αναρωτήθηκε πώς είχε αφήσει τον εαυτό της να φτάσει σε αυτό το σημείο, καταστρέφοντας τις σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπούσε περισσότερο.

Μετά την παρέμβαση, η Τέιλορ συμφώνησε να ζητήσει βοήθεια, με την προϋπόθεση να ξεκινήσει τη διαδικασία αποτοξίνωσης την επόμενη μέρα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της στο Betty Ford Clinic, η Taylor βίωσε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, καθώς έπρεπε να μοιραστεί δωμάτιο με έναν ξένο άνθρωπο και να εκτελεί καθημερινές δουλειές, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ στην ενήλικη ζωή της.

Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η ειλικρινής προσέγγισή της στη θεραπεία και η αναγνώριση των πόνων του παρελθόντος της. Μέσα από τη διαδικασία, αισθάνθηκε για πρώτη φορά ότι δεν την εκμεταλλεύονταν και ότι την αποδέχονταν για αυτό που πραγματικά ήταν.

Όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία, η Τέιλορ αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της, προτιμώντας να ελέγξει η ίδια τη δημόσια εικόνα της, αντί να αφήσει τα ΜΜΕ να χειραγωγήσουν την αφήγηση της ιστορίας της.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετιά της μάτια. Είχε αποκτήσει δύο γιους και δύο κόρες. Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλιγουντ. Η ηθοποιός πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών, το 2011. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Με πληροφορίες από People
 

Πολιτισμός
0

ΣΕΙΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και το κοψοχολιαστικό «Smile 2» μέχρι τη ρομαντική φαντασία του «Beast» και το απόλυτο crowdpleaser «Kneecap», το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε πολύ δυνατό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο της GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο του GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία, ο Μεσκάλ παραδέχεται ότι ο ρόλος του Connell στο Normal People τον εκτόξευσε σε μια νέα κλίμακα δημοσιότητας, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να εξελιχθεί ως ηθοποιός
LIFO NEWSROOM
Ένας χρόνος χωρίς τη Μαίρη Χρονοπούλου – τη «γοργόνα» που δάμασε τους… μάγκες

Πολιτισμός / Ένας χρόνος χωρίς τη Μαίρη Χρονοπούλου – τη «γοργόνα» που δάμασε τους… μάγκες

Ήταν η ηθοποιός, που διέπρεψε ως ντάμα, δίπλα σε σχεδόν όλους τους σημαντικούς και ωραίους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά, η μοιραία γυναίκα, σε ρόλους σύνθετους, αλλά ακόμη και στην απαιτητική κωμωδία
LIFO NEWSROOM