ΚΙΝΗΣΗ

Πώς ένα e-mail έκανε την Σιγκαπούρη να στείλει μαχητικά σε πτήση της Air India

Πώς ένα e-mail έκανε την Σιγκαπούρη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδεύσουν πτήση της Air India Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Μία απειλή για βόμβα σε πτήση της Air India προς την Σιγκαπούρη ανάγκασε δύο μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της χώρας να συνοδεύσουν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του στην πόλη-κράτος. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου, όταν η Air India πληροφορήθηκε μέσω e-mail ότι υπήρχε μία βόμβα στην πτήση με αριθμό AXB684. Έτσι, η πολεμική αεροπορία της Σιγκαπούρης κινητοποίησε δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15SG, που οδήγησαν το αεροπλάνο μακριά από κατοικημένες περιοχές, όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Άμυνας της πόλης-κράτους, Ng Eng Hen.

Ήταν το τρίτο επιβεβαιωμένο περιστατικό απειλής κατά αεροσκάφους της Air India μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Πώς ένα e-mail έκανε την Σιγκαπούρη να στείλει μαχητικά σε πτήση της Air India Facebook Twitter
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-15SG της πολεμικής αεροπορίας της Σιγκαπούργης/Φωτογραφία: The RSAF/X

Επίσης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, μία πτήση της Air India με προορισμό το Σικάγο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απόμακρο αεροδρόμιο του Καναδά, καθώς επίσης υπήρξε απειλή για βόμβα που αργότερα αποδείχθηκε ψευδή. Μία μέρα νωρίτερα είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό, με πτήση της ίδιας αεροπορικής εταιρείας από το Μουμπάι προς την Νέα Υόρκη, που χρειάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και να προσγειωθεί στο Νέο Δελχί. 

Όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και με το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Σιγκαπούρη, οι αρμόδιες αρχές δεν βρήκαν κάποιο ίχνος τρομοκρατικής ενέργειας. 

Πέρα από την Air India, ψευδείς απειλές για βόμβα έχουν γίνει και σε πτήσεις άλλων αεροπορικών από την Ινδία, όπως η IndiGo και η Spice Jet. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Ο Τούρκος καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για σεισμό το προηγούμενο βράδυ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Διεθνή / Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, προτού χάσει τη ζωή του, είπε ότι όλοι είναι «σε κατάσταση σοκ».
LIFO NEWSROOM