Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από ανατροπή βυτιοφόρου

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από ανατροπή βυτιοφόρου Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν καθώς έσπευσαν να συλλέξουν καύσιμα από ένα βυτιοφόρο που ανατράπηκε και στη συνέχεια εξερράγη, στη Νιγηρία.

Το δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μαγια, μια πόλη στην περιοχή Ταούρα, αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο σε έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι κάτοικοι μάζευαν καύσιμα από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας μια τεράστια κόλαση», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της πολιτείας Τζιγκάουα, Δρ Χαρούνα Μαϊρίγκα, δήλωσε ότι 97 άνθρωποι «κάηκαν κι έγιναν στάχτη» στο σημείο, ενώ οκτώ πέθαναν στο νοσοκομείο.

«Αν ήξεραν [για τον κίνδυνο], δεν θα πήγαιναν να πάρουν [τα καύσιμα]», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να προσεγγίσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Βίντεο δείχνουν μια τεράστια φωτιά και πτώματα που φαινόταν να καίγονται σκορπισμένα γύρω από την τοποθεσία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στις πόλεις Ringim και Hadejia, δήλωσε ο αξιωματούχος της κρατικής αστυνομίας Lawan Shiisu.

Τα ατυχήματα με βυτιοφόρα είναι συνηθισμένα στη Νιγηρία, όπου το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου μετακινείται οδικώς λόγω έλλειψης αποτελεσματικού σιδηροδρομικού συστήματος και όπου οι κανόνες κυκλοφορίας ουσιαστικά δεν υφίστανται σε πολλά μέρη.

Η αστυνομία είπε ότι ο οδηγός στο περιστατικό της Τρίτης είχε ταξιδέψει περίπου 110 χιλιόμετρα από τη γειτονική πολιτεία Κάνο.


Με πληροφορίες από Skynews.com

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατσέμογλου μετά το Νόμπελ Οικονομίας: Καμία χώρα δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός

Διεθνή / Ατσέμογλου μετά το Νόμπελ Οικονομίας: Καμία χώρα δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, κρίνει αφελές το αίτημα για ανοιχτά σύνορα και τονίζει την ανάγκη για μετρημένη προσέγγιση, που να στηρίζεται στη συναίνεση της εργατικής τάξης, για ανθρωπιστικούς και δημογραφικούς λόγους
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που τρία άτομα σώζονται τελευταία στιγμή από ερείπια που πέφτουν

Διεθνή / Σεισμός 6R στην Τουρκία: Τρεις πολίτες σώζονται τελευταία στιγμή από ερείπια που πέφτουν δίπλα τους

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν τις στιγμές που ο μεγάλος σεισμός χτυπάει την περιοχή, δείχνοντας μάλιστα ότι η δόνηση διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα
LIFO NEWSROOM