Amazon: Να παραιτηθεί σκέφτεται το 73% των εργαζομένων, μετά την επιστροφή στο γραφείο

Amazon: Να παραιτηθεί σκέφτεται το 73% των εργαζομένων, μετά την επιστροφή στο γραφείο Facebook Twitter
Τα νεά γραφεία της Amazon που θα είναι έτοιμα το 2025
0

Οι εργαζόμενοι της Amazon έχουν περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο για να δηλώσουν εάν θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα εργάζονται στο εξής και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας στα εταιρικά γραφεία.

Σε μια πρόσφατη έρευνα στην οποία απάντησαν 2.585 υπάλληλοι της Amazon στον ανώνυμο ιστότοπο αναθεώρησης θέσεων εργασίας Blind, το 73% δήλωσε ότι σκέφτεται να αναζητήσει νέα δουλειά μετά τις εξελίξεις. Το πρόσφατο σημείωμα του Διευθύνοντος Συμβούλου Άντι Τζάσι ανήγγειλε επιστροφή πλήρους απασχόλησης στο γραφείο, με τον ίδιο μάλιστα να διαμηνύει πως σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να παραιτηθεί. 

Επιπλέον, το 80% των επαγγελματιών της Amazon που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι γνωρίζουν τουλάχιστον έναν συνάδελφο που σκέφτεται να αναζητήσει άλλη δουλειά λόγω της ανακοίνωσης.

Οι εργαζόμενοι της Amazon ανέφεραν επίσης πως η ανακοίνωση αλλαγής πολιτικής της εταιρείας ήταν πλήγμα στο ηθικό τους και ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει δυσανάλογα εργαζόμενους που είναι γονείς ή φροντιστές ατόμων και οι οποίοι επωφελούνταν από την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία, έως τώρα.

Μια άλλη έρευνα από το Glassdoor διαπιστώνει ότι το 74% των εργαζομένων της Amazon «ξανασκέφτονται» το μέλλον της καριέρας τους, είτε στον τεχνολογικό γίγαντα είτε αλλού.

Οι ειδικοί λένε ότι οι αυστηρές πολιτικές παρουσίας στο γραφείο μπορεί να είναι ένας τρόπος να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι: Για παράδειγμα, να σταματήσουν το κάπνισμα.

Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι της Amazon ελπίζουν ότι η ηγεσία θα επανεξετάσει την πολιτική αυτή, η οποία απαιτεί από τους εταιρικούς εργαζομένους να αναφέρονται στα γραφεία πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τις τρεις που ισχύει τώρα, αρχής γενομένης από το 2025.

Οι εργαζόμενοι της Amazon είναι «έντονα δυσαρεστημένοι» με την αλλαγή πολιτικής, σύμφωνα με μια ανώνυμη έρευνα που διενεργήθηκε από υπαλλήλους, σύμφωνα με το Fortune. Οι δημιουργοί της έρευνας είπαν ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν και να μοιραστούν τα ευρήματα της έρευνας με τον Τζάσι και άλλους επικεφαλής «για να τους παράσχουν σαφή εικόνα για τον αντίκτυπο αυτής της πολιτικής στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που εντοπίστηκαν και των προτεινόμενων λύσεων», αναφέρει το Fortune.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα εργαζομένων της Amazon έστειλε ένα σημείωμα έξι σελίδων εκφράζοντας ανησυχία στους επικεφαλής της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά το σημείωμα εκείνο απορρίφθηκε.

Ο Τζάσι ανέφερε ότι είδε βελτιώσεις σε επίπεδο ομάδας ως αποτέλεσμα της υβριδικής επιστροφής της εταιρείας στο υπόμνημά του που ανακοινώνει αλλαγή: «Παρατηρήσαμε ότι είναι ευκολότερο για τους συνεργάτες μας να μάθουν, να μοντελοποιήσουν, να εξασκηθούν και να ενισχύσουν την κουλτούρα μας. Η συνεργασία, ο καταιγισμός ιδεών και η εφεύρεση είναι απλούστερες και πιο αποτελεσματικές. Η διδασκαλία και η μάθηση είναι πιο απρόσκοπτες και, οι ομάδες τείνουν να συνδέονται καλύτερα μεταξύ τους», τονίζει.

«Αν μη τι άλλο», συνέχισε, «οι τελευταίοι 15 μήνες που ήμασταν πίσω στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα ενίσχυσαν την πεποίθησή μας για τα οφέλη».


Με πληροφορίες από CNBC
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Διεθνή / Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί με την υπάρχουσα πολιτική των τριών ημερών ενημερώθηκαν ότι «παραιτούνται εθελοντικά» και αποκλείστηκαν από τα συστήματα της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Amazon: Θα μπορούσε να εξοικονομήσει 3 δισ. δολάρια το χρόνο αν απέλυε 14.000 διευθυντές

Τech & Science / Η Amazon απολύει 13.834 διευθυντές για να αυξήσει κατά 15% τους υπαλλήλους

Η Amazon απασχολεί 1,5 εκατ. υπαλλήλους εκ των οποίων 105.770 στελέχη σε διευθυντικές θέσεις - Με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στοχεύει να εξοικονομήσει 2,1-3,6 δισ. δολάρια και να προσλάβει 15% περισσότερους υπαλλήλους
LIFO NEWSROOM
Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» απομνημόνευμα της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της

Διεθνή / Η Amazon αποσύρει το «ψεύτικο» βιβλίο της Κιμ Πόρτερ για τον Diddy μετά από αντιδράσεις των παιδιών της

Το απομνημόνευμα, αξίας 22 δολαρίων, δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και, παρά τα πολλά σφάλματα και ανακρίβειες, έγινε μπεστ σέλερ λίγο μετά τη σύλληψη του Combs στις 16 Σεπτεμβρίου
LIFO NEWSROOM
Amazon, Tesla και Meta ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες που υπονομεύουν τη δημοκρατία παγκοσμίως

Τech & Science / Amazon, Tesla και Meta ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες που υπονομεύουν τη δημοκρατία παγκοσμίως

Η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη για διεθνή δράση και δεσμευτική συνθήκη που θα υποχρεώνει τις πολυεθνικές να λογοδοτούν βάσει των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ