Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση μέσα στον Πύργο του

Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση μέσα στον Πύργο του Facebook Twitter
Ο Τζέφρι Έπσταϊν ποζάρει χαμογελαστός στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση το 1997
0

Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο γνώρισε μέσω του διαβόητου παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν για σεξουαλική επίθεση την δεκαετία του '90. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η φερόμενη επίθεση διαπράχθηκε στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, την άνοιξη του 1993.

Η Στέισι Γουίλιαμς, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Τραμπ το 1992 σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αφού της τον σύστησε ο Επστάιν, ο οποίος, όπως πίστευε, ήταν καλός φίλος του τότε μεσίτη ακινήτων της Νέας Υόρκης.

Η Γουίλιαμς είπε ότι ο Έπσταϊν ενδιαφέρθηκε για εκείνη και οι δυο τους έβγαιναν περιστασιακά για μια περίοδο μερικών μηνών. «Τότε έγινε πολύ σαφές ότι αυτός και ο Ντόναλντ ήταν πραγματικά, πραγματικά καλοί φίλοι και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί», δήλωσε η Γουίλιαμς.

Η σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το πρώην μοντέλο συνέβη μερικούς μήνες αργότερα, στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης του 1993, όταν ο Έπσταϊν πρότεινε στην Γουίλιαμς κατά τη διάρκεια μιας βόλτας που έκαναν να επισκεφθούν τον Τραμπ στον Πύργο του.

 Μόλις έφθασαν, ο Ντόναλντ Τραμπ την τράβηξε πάνω του, θώπευσε «τα στήθη της», τη μέση και τα οπίσθιά της, είπε. Πρόσθεσε πως πάγωσε, πως ήταν «βαθιά συγχυσμένη» γι’ αυτό που της συνέβαινε, και νομίζει ότι είδε τους δυο άνδρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλο.

Η Γουίλιαμς ανέφερε επίσης ότι έλαβε, μερικούς μήνες αργότερα, καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
Kαρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ: Guardian

Ο χρηματομεσίτης Έπσταϊν , άνθρωπος με γνωριμίες και δοσοληψίες με πανίσχυρους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, είχε κατηγορηθεί και ο ίδιος για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς με θύματα κορίτσια, πολλά ανήλικα· ωστόσο ο θάνατός του στη Νέα Υόρκη, που οφειλόταν σύμφωνα με τις αρχές σε αυτοκτονία, τον Αύγουστο του 2019, οδήγησε στον τερματισμό των διώξεων σε βάρος του.

Τραμπ: Το επιτελείο του κατηγορεί την Χάρις για την καταγγελία

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεν αντέδρασε αμέσως όταν της ζήτησε σχόλιο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Καρολίν Λέβιτ, η εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, με δήλωσή της  αρνήθηκε τους ισχυρισμούς: «Αυτές οι κατηγορίες, που διατυπώθηκαν από μία πρώην ακτιβίστρια υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα και ανακοινώθηκαν σε τηλεφώνημα της εκστρατείας του Χάρις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, είναι  ψευδείς. Είναι προφανές ότι αυτή η ψεύτικη ιστορία επινοήθηκε από την προεκλογική εκστρατεία της Χάρις».

Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
Η Στέισι Γουίλιαμς το 1996 / Φωτ: Getty

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γουίλιαμς έκανε τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης ομάδας που βαπτίστηκε «Survivors for Kamala». Πρόκειται για «συμμαχία ανθρώπων που επέζησαν από σεξουαλικές επιθέσεις» και τάσσονται υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

«Η ιδέα πως αυτό το τέρας θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου», είπε στη διαδικτυυακή συζήτηση, που έγινε τη Δευτέρα. Η Στέισι Γουίλιαμς τόνισε πως ένιωσε «ταπεινωμένη» έπειτα από τη φερόμενη επίθεση, εκτιμώντας πως υπήρξε θύμα «διεστραμμένου παιγνιδιού» του μετέπειτα προέδρου και του Τζέφρι Έπσταιν.

Το 2023, ο πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους σε αστική δίκη στη Νέα Υόρκη για «σεξουαλική επίθεση» το 1996, με θύμα πρώην δημοσιογράφο, την Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Πελικό: «Την θαύμαζα ήδη αλλά τώρα σήμερα την θαυμάζω ακόμα περισσότερο», λέει καθηγητής της Ζιζέλ

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Την θαύμαζα ήδη αλλά τώρα σήμερα την θαυμάζω ακόμα περισσότερο», λέει καθηγητής της Ζιζέλ

Η Ζιζέλ Πελικό είχε παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου σε ερασιτεχνικό εργαστήρι - Ο πρώην καθηγητής της ήταν παρών στη δίκη την Τετάρτη - Πώς περιγράφει τον χαρακτήρα της Ζιζέλ
LIFO NEWSROOM
Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Διεθνή / Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Οι αρχές εκδίωξαν από την Απαγορευμένη Πόλη τον σχεδιαστή Ρικ Όουενς, τη σύζυγό του Μισέλ Λαμί και τους Fecal Matter - «Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να είμαστε ο εαυτός μας - Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη αποδοχή και ανοχή για τη διαφορετικότητα σε όλο τον κόσμο», είπαν
LIFO NEWSROOM
Φον Ντερ Λάιεν: «Η Αλβανία θα λάβει εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Διεθνή / Φον Ντερ Λάιεν: «Η Αλβανία θα λάβει εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχέθηκε προκαταβολή 64 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ συνολικά η Αλβανία θα λάβει πάνω από 920 εκατομμύρια ευρώ από το σχέδιο ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM
Συνεχίζεται η απεργία στην Boeing - Η σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους

Διεθνή / Συνεχίζεται η απεργία στην Boeing - Η σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους

Η πιο πρόσφατη προσφορά της διεύθυνσης της Boeing προέβλεπε αυξήσεις μισθών 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά χωρίς να αποκατασταθεί το σύστημα συντάξεων που είχε καταργηθεί το 2008
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία βομβάρδισε 32 στόχους του PKK σε Ιράκ και Συρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Διεθνή / Η Τουρκία βομβάρδισε 32 στόχους του PKK σε Ιράκ και Συρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση» ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τάσσεται εναντίον των φωτοβολταϊκών-«Σκοτώνουν τα κουνέλια!»

Διεθνή / Ο Τραμπ τάσσεται εναντίον των φωτοβολταϊκών-«Σκοτώνουν τα κουνέλια»

«Είναι όλο ατσάλι, γυαλί και καλώδια και μοιάζει με κόλαση. Και βλέπεις κουνέλια, που πιάνονται μέσα σε αυτό και όλα αυτά, ξέρετε, για τους περιβαλλοντολόγους, είναι απλά τρομερό» είπε ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Δείχνει» το PKK για την τρομοκρατική επίθεση- Μπλόκο στα social media

Διεθνή / Τουρκία: «Δείχνει» το PKK για την τρομοκρατική επίθεση- Μπλόκο στα social media

Μετά από επίθεση στην έδρα της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (TAI) στην Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς στη χρήση δημοφιλών εφαρμογών, όπως X (πρώην Twitter), YouTube, Instagram, Telegram, TikTok και Facebook
LIFO NEWSROOM