Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin βρετανός σεφ, Heston Blumenthal, θεωρείται μοναδικός στο είδος του, καθώς η αγάπη του για τη μαγειρική τον έκανε να ψάχνει συνεχώς το κάτι παραπάνω.
Ο ίδιος λοιπόν, αφού στιγματίστηκε από μία επίσκεψη στη Γαλλία, άρχισε να φτιάχνει πιάτα που έχουν μοναδική παρουσίαση. Μιλώντας στο CNN, ο Blumenthal εξηγεί πώς κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο δημιουργίας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.
Τα πιάτα του είναι «ζωντανά» και θυμίζουν αναμνήσεις και εμπειρίες μιας ζωής. Σκοπός του είναι να κάνει τον πελάτη του να ζει το φαγητό, το οποίο θα ντρεπόταν κανείς να ακουμπήσει, καθώς τα παραμυθένια έργα τέχνης που δημιουργεί ο καλλιτέχνης μάγειρας είναι ανεπανάληπτα.