Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος Facebook Twitter
0

Την ένταξη του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, που προστατεύονται από την Unesco, πέτυχε το νησί της Λέσβου. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα μετά από συνεδρίαση της, η αρμόδια επιτροπή του διεθνή οργανισμού.  

 

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος Facebook Twitter

Ο φάκελος της υποψηφιότητας κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2011 από τον δήμο Λέσβου, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Μέχρι σήμερα  από την Unesco, μόνον η περιοχή των απολιθωμένων δένδρων στο Σίγρι, στο δυτικό τμήμα της νήσου.

 

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος Facebook Twitter

«Συγχαίρω τον καθηγητή Νίκο Ζούρο, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση αυτή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Τσακίρη και το επιτελείο των συνεργατών μας στον δήμο, οι οποίοι προετοίμασαν τη σχετική αίτηση, το δημοτικό μας συμβούλιο, για την ομόφωνη απόφαση υποβολής της ως άνω αίτησης, καθώς και όλους τους προαναφερόμενους για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν. Να λοιπόν, που η μεθοδική και αγωνιστική προσπάθειά μας απέφεραν το ως άνω ευτυχές αποτέλεσμα» επισημαίνει, στην ανακοίνωση του δήμου Λέσβου, ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος.

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος Facebook Twitter

Ως Γεωπάρκο  χαρακτηρίζεται από την UNESCO, μια περιοχή  που διαθέτει ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά, που εκφράζεται μέσω σημαντικού αριθμού γεωτόπων με ιδιαίτερη σημασία ως προς την ποιότητα, σπανιότητα, επιστημονική και εκπαιδευτική αξία τους και την αισθητική έλξη που προκαλούν. Οι θέσεις που παρουσιάζονται σε ένα γεωπάρκο πρέπει να είναι τμήμα της γεωλογικής κληρονομιάς, αλλά μπορεί να έχουν επίσης αρχαιολογικό , οικολογικό, ιστορικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, η Λέσβος Facebook Twitter

(1η φωτό: "Μόλυβος", φωτογράφος: Δημήτρης Τίλης)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ