Ιρλανδία: 29χρονος πυγμάχος πέθανε μετά από τελικό - «Ένα υπέροχο γλυκό παιδί»

Ιρλανδία: 29χρονος πυγμάχος πέθανε μετά από τελικό - «Ένα υπέροχο γλυκό παιδί» Facebook Twitter
Φωτογραφία: The Irish Times
0

Μετά από έναν τελικό αγώνα μποξ, κατέρρευσε και πέθανε ένας 29χρονος μποξέρ στην Ιρλανδία

Ο Τζον Κούνεϊ πέθανε από ενδοκρανιακή αιμορραγία μετά από έναν αγώνα τίτλου στο Μπέλφαστ. Γι' αυτόν, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Μπάρι ΜακΓκούιγκαν είπε πως ήταν ένα «υπέροχο γλυκό παιδί» του οποίου «εκλάπη η ζωή».

Ο Κούνεϊ, από το Γκάλγουεϊ, υπερασπιζόταν τον τίτλο του πρωταθλήματος στην καηγορία «σούπερ-φτερό»  ενάντια στον Ουαλό πυγμάχο Νέιθαν Χάουελς το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, όταν υπέστη ενδοκρανιακή αιμορραγία.

Ο αγώνας διακόπηκε στον ένατο γύρο και, μετά από ιατρική αξιολόγηση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Victoria του Μπέλφαστ όπου πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Οι υποστηρικτές του, η MHD Promotions, ανακοίνωσαν τον θάνατό του το Σάββατο, λέγοντας ότι προκάλεσε «πλήρη καταστροφή» που θα χρειαζόταν «μια ζωή για να ξεχαστεί».

Ο θάνατός του επαναφέρει τα ερωτήματα σχετικά με τους κινδύνους της πυγμαχίας και τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο κεφάλι από τους μαχητές.

Ο Colin Doherty, σύμβουλος νευρολόγος και επικεφαλής της ιατρικής σχολής στο Trinity College του Δουβλίνου εξέφρασε την ανησυχία του για όλα τα αθλήματα –συμπεριλαμβανομένου του ράγκμπι– στα οποία οι παίκτες υφίστανται «τραυματισμούς στο κεφάλι, υποδιάσειση και εγκεφαλικά χτυπήματα».

Κάλεσε σε κοινή προσπάθεια για να γίνουν αυτά τα αθλήματα πιο ασφαλή. «Ας συγκεντρώσουμε τους ανθρώπους, αφήστε την κυβέρνηση να συγκεντρώσει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων σαν εμένα, τους αθλητές, τους παίκτες και τους οπαδούς, και ας κάνουμε αυτά τα πράγματα πιο ασφαλή, γιατί δεν είναι τόσο ασφαλή όσο θα μπορούσαν, και αυτό είναι απλώς ένα απλό γεγονός», είπε στο RTÉ.

Ο επίσης πυγμάχος του Galway, Kieran Molloy, περιέγραψε τον Κούνεϊ ως «έναν φανταστικό πυγμάχο, έναν νεαρό άνδρα που κυνηγούσε τα όνειρά του».

«Ήταν στα πρόθυρα μερικών πολύ μεγάλων αγώνων. Έχει ένα τεράστιο μέλλον μπροστά του και ήταν ένας πολύ περήφανος άνθρωπος του Galway», είπε ο Molloy στο RTÉ.

Ο πρώην διπλός πρωταθλητής Ευρώπης του WBO Conrad Cummings έγραψε στο X: «Ο Τζον Κούνεϊ ο πολεμιστής παράτησε τον αγώνα του και πέθανε σήμερα το απόγευμα. Είμαι βαθιά λυπημένος, δεν μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι το κακό που υφίσταται η φτωχή αρραβωνιαστικιά του και η οικογένειά του. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη».

Το Σάββατο, η Ερασιτεχνική Ένωση Πυγμαχίας του Galway περιέγραψε τον θάνατο του Cooney ως «τη χειρότερη δυνατή είδηση».

«Ο Τζον έχασε τη μάχη για τη ζωή του σήμερα έχοντας περάσει την περασμένη εβδομάδα στην εντατική μετά από έναν επαγγελματικό αγώνα στο Μπέλφαστ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Δεν υπάρχουν λόγια για να μεταφέρουν το μέγεθος αυτής της τραγωδίας ή να μειώσουν τη θλίψη της οικογένειάς του».

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Διεθνή / Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Ο Ντέλινγκερ υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αποτελεί μέρος της εκτεταμένης αναδιοργάνωσης της ομοσπονδιακής διοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM