Μία ερευνητική ομάδα από το Queensland της Αυστραλίας κατάφερε να αναπτύξει μία νέα μέθοδο ωρίμανσης φρούτων που θα προκαλέσει τη μείωση του κόστους τους.
Παραδοσιακά, η ωρίμανση φρούτων επιτυγχάνεται μέσω ειδικών θαλάμων με αιθυλένιο που είναι υπό μορφή αερίου. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά δαπανηρή με αποτέλεσμα η τελική τιμή προς τον καταναλωτή να είναι αυξημένη.
Τώρα, οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν το αέριο σε σκόνη που θα μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μεταφοράς των ανώριμων φρούτων. Μόλις τα προϊόντα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, είναι έτοιμα για κατανάλωση, ενώ το κόστος τους είναι μειωμένο.