Σόιμπλε: «Το ευρώ είναι σε καλό συναλλαγματικό επίπεδο»

Σόιμπλε: «Το ευρώ είναι σε καλό συναλλαγματικό επίπεδο» Facebook Twitter
2

Υπέρ του «σκληρού» ευρώ που εξυπηρετεί την οικονομική πολιτική της Γερμανίας τάχθηκε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από ανάλογη δήλωση που είχε κάνει η Άνκελα Μέρκελ. Το αίτημα για ένα είδος υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε θέσει ο Φρανσουά Ολάντ, για να πάρει μια «ανάσα» η ευρωζώνη, όμως βρήκε κλειστές τις πόρτες της καγκελαρίας. Σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι  είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος. «Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα. Βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ», είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας «Αν το ευρώ κινείται στο εύρος των 1,33 -1,35 δολαρίων, αυτό είναι ένα αρκετά καλό επίπεδο».

Εν τω μεταξύ η Άνκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από το ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσει τον «κουτσουρεμένο» προϋπολογισμό της Ε.Ε., αποτέλεσμα της «συνεργασίας» της με τον Κάμερον, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Το ευρωκοινοβούλιο από το οποίο θα πρέπει να περάσει ο προϋπολογισμός έχει απειλήσει με βέτο, λόγω της περικοπής των κονδυλίων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM