"Θεέ μου! – τι ξεχείλισμα αγάπης, στοργής και σεβασμού"

"Θεέ μου! – τι ξεχείλισμα αγάπης, στοργής και σεβασμού" Facebook Twitter
1

Ο Iain Banks απάντησε με ένα «τεράστιο ευχαριστώ» στους χιλιάδες αναγνώστες του που έστειλαν μηνύματα αγάπης για τα γραπτά του από τότε που –με δικά του λόγια- ανακοίνωσε την «δική του διάλυση», στις αρχές του Απριλίου.

Η Guardian γράφει ότι στην πρώτη ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση της διάγνωσης του καρκίνου της χοληδόχου κύστης, ο Banks είπε ότι γύρισε σπίτι μετά το ταξίδι του μέλιτος «στην ως επί το πλείστον ηλιόλουστη με μία δόση βροχής Βενετία και μετά στο ως επί το πλείστον βροχερό με μία δόση ήλιου Παρίσι», και ότι έμεινε «πραγματικά έκπληκτος» με τις αντιδράσεις στην ανακοίνωσή του. Η νέα του σύζυγος, Adele, του διάβασε πολλά από τα μηνύματα και ο ίδιος υποσχέθηκε ότι σιγά σιγά θα τα διαβάσει όλα, τα οποία πλέον ανέρχονται σε χιλιάδες.

«Θεέ μου! – τι ξεχείλισμα αγάπης, στοργής και σεβασμού. Ειλικρινά δεν είχα ιδέα», έγραψε ο συγγραφέας. «Ανακαλύπτοντας την τεράστια έκταση και το βάθος των συναισθημάτων που εξέφρασαν οι άνθρωποι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έμεινα πραγματικά έκπληκτος».

«Νιώθω ότι έχω αγαπηθεί, νιώθω ότι έχω κάνει περισσότερα από την απλή επιδίωξη της τέχνης που λατρεύω και περισσότερα από την μόνη πραγματική φιλοδοξία που είχα ποτέ – το να γίνω επαγγελματίας συγγραφέας. Είμαι βαθιά κολακευμένος και συγκινημένος, και δε μπορώ να αρνηθώ ότι αισθάνομαι πραγματικά ιδιαίτερος».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια