Αναδιάρθρωση και στην αμυντική βιομηχανία

Αναδιάρθρωση και στην αμυντική βιομηχανία Facebook Twitter
0

Στη ριζική αναδιάρθρωση των εταιριών που απαρτίζουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας προχωρά η κυβέρνηση, στοχεύοντας και σε ιδιωτικοποιήσεις. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων η αναδιάρθρωση θα γίνει στις ζημιογόνες εταιρίες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ».

Η αναδιάρθρωση θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες και θα περιλαμβάνει επίσης απολύσεις, διαθεσιμότητα και συνταξιοδοτήσεις, θα ολοκληρωθεί εντός του 2013 και το 2014 οι επιχειρήσεις θα πουληθούν. Στη ΛΑΡΚΟ εργάζονται 1.050 εργαζόμενοι, στην ΕΑΣ 840 και στην ΕΛΒΟ 350.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης , «τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων, καταλήγει η ανακοίνωση, « θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ