Ο εκλεκτός του Πούτιν ηγείται της κούρσας για τη δημαρχία της Μόσχας

Ο εκλεκτός του Πούτιν ηγείται της κούρσας για τη δημαρχία της Μόσχας Facebook Twitter
0

Ο αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι διασταυρώνει τα ξίφη του με τον εκλεκτό του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Σομπιάνιν, σε μία εκλογική αναμέτρηση που κρίνει πολλά περισσότερα από το ποιός θα καθίσει στο δημαρχιακό θώκο της Μόσχας για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκλογές για τη δημαρχία της Μόσχας έχουν πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος σε σχέση με τη διακυβέρνηση Πούτιν.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα χρόνια, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν άνετη νίκη από τον πρώτο γύρο.

Ο 37χρονος Ναβάλνι, ακτιβιστής κατά της διαφθοράς και πολέμιος του Ρώσου προέδρου, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη για διαφθορά και είναι προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι κατασκευασμένες.

Με την εκστρατεία του μέσω διαδικτύου κατάφερε να συγκεντρώσει 2,3 εκατ. ευρώ καθώς και τη στήριξη πολλών επιχειρηματιών του διαδικτύου, όμως τα γκάλοπ δεν του δίνουν πάνω από 18-20%.

Ο απερχόμενος δήμαρχος επέλεξε μία χαμηλών τόνων προκλογική εκστρατεία, προτάσσοντας τη συνέχιση του έργου του για την πόλη. Μετατρέποντας μάλιστα και το κέντρο της Μόσχας σε εργόταξιο με στόχο την πλήρη αναμόρφωση του.

ΠΗΓΗ: euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η Λεπέν αμφισβητεί τη μετεκλογική εξουσία του Μακρόν σε ό,τι αφορά την Ουκρανία

Διεθνή / Γαλλία: Η Λεπέν αμφισβητεί τη μετεκλογική εξουσία του Μακρόν σε ό,τι αφορά την Ουκρανία

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό ως μοχλό πίεσης για να επηρεάσει την εξουσία του Μακρόν επί της αμυντικής πολιτικής
LIFO NEWSROOM
Ο Λίβανος θα επιστρέψει στη «λίθινη εποχή» αν επιτεθεί το Ισραήλ

Διεθνή / Προκαλεί το Ισραήλ: Ο Λίβανος θα επιστρέψει στη «λίθινη εποχή», αν του επιτεθούμε

Εάν ξεσπάσει πόλεμος, ο ισραηλινός στρατός είναι ικανός να προκαλέσει στον Λίβανο τέτοια καταστροφή που θα οδηγήσει τη χώρα πίσω «στη λίθινη εποχή» , δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας
LIFO NEWSROOM