Η πόλη μου pt 1

Facebook Twitter
0

Η Ηλιούπολη δεν είναι η περιοχή που με γαλούχησε αλλά η περιοχή που επέλεξα να μένω. Έξυπνα μου την είχαν αναφέρει ως το προάστιο που αν και νότιο είναι κοντά στο κέντρο. Επίσης χαρακτηριστικό της είναι οι πλατείες, 34 στον αριθμό!

Την Ηλιούπολη  ΤΗΝ  ΑΓΑΠΩ! Έτσι απλά, λιτά κι απέρριτα! Αν ξέρεις κάποια βασικά μέρη να πας και δεν ζαλιστείς από τις πολλές της πλατείες - διόλου απίθανο μη νομίζετε!- τότε μπορείς να περάσεις την ζωή σου από πλατεία σε πλατεία! Δεν έχει σημασία τι φοράς, ποιο lifestyle επιλέγεις. Σημασία έχει να ξέρεις τι θες και θα το βρεις!...

Θα αναφέρω μερικά από τα καλύτερα μέρη που πρέπει κάποιος να περάσει αν θέλει να πει πως ξέρει κάτι από την Ηλιούπολη.

1. Rialto : Πρόκειται για cuisine - cafe. Αυτό το κιουζίν - καφέ δεν σας κρύβω πως πολύ το κορόιδεψα... Δηλαδή το cafe- restaurant πάει σαν τίτλος, πάλιωσε? Δεν το λέμε πια, είναι ντεμοντέ?! Τς τς τς τς! Ας είναι όμως! Έχει τόσο ωραία διακόσμηση που ο,τι τίτλο και να του βάζανε εγώ θα πήγαινα κι ας σερβίρανε μόνο νερό που θα το πλήρωνες χρυσάφι!

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει, το μαγαζί, εκτός από την πολύ καλή αισθητική του, σου παρέχει μεγάλη ποικιλία ροφημάτων και coctail, μεσογειακές γεύσεις και finger food και σε προσιτές τιμές. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης -κάτι σας είπα τώρα!- (aka Εθνικής Αντίστασης) επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Από τις καλύτερες καφετέριες στην Ηλιούπολη θα ανταγωνιζόταν επάξια πολλές καφετέριες στην Γλυφάδα και αρκετές θα τις άφηνε πίσω και με διαφορά ιδίως αν θέσουμε ως σημαντικό κριτίριο την εξυπηρέτηση.

2. Edem: Καφετέρια. Δεν υπάρχουν πολλά που θα κάνουν αυτήν την καφετέρια να ξεχωρίσει για να είμαστε ειλικρινείς. Αρκετά στυλάτη, σχετικά μικρή, ιδιαίτερα όμορφη για απλή συνοικιακή καφετέρια, αν βλέπεις αγώνες ποδοσφαίρου καλά θα κάνεις να τρέξεις να προλάβεις να κάτσεις, αν θέλεις κάτι απλό χαλαρό και άνετο είναι must επιλογή, αν ψάχνεις κάτι grande ίσως δεν θα σε καλύψει.

Κάπου εδώ θα αναρωτηθεί κανείς γιατί την αναφέρω... Ε, λοιπόν η εδέμ δεν γίνεται να μην αναφερθεί κι αυτό γιατί είναι στην Ηλιούπολη like forever ! Όχι με την παρούσα μορφή της, έχουν κάνει ανακαίνιση και είναι πιο μοντέρνο το περιβάλλον όμως νομίζω πως αν πεις σε Ηλιουπολίτη "ραντεβού στην Εδέμ" παίζει να είναι πιο εύκολο να βρεθείτε τελικά απ' ότι αν έλεγες "ραντεβού στην τάδε πλατεία"!... Βρίσκεται Λεωφ. Παπανδρέου 29.

3.  Faye's place ( ex Πέτρινο ) : Συνοικιακό κλαμπάκι. Αν βαριέσαι να πας μέχρι το Γκάζι γιατί δεν θες να δεις κανένα δήθεν hipster, βαριέσαι να ξεκουβαλάς μέχρι την παραλιακή ή θες να μείνεις "εδώ γύρω" ή να αποφύγεις το στημένο κάποιου mainstream club τότε επιλέγεις συνοικιακό. Και η καλύτερη επιλογή στην Ηλιούπολη είναι αυτό!

Δεν λειτουργείς με το μη χείρων βέλτιστο, απλά επιλέγεις έναν χώρο αρκετά ντιζαϊνάτο με ωραίο κόσμο και εξυπηρέτηση σε πραγματικά χαμηλή τιμή (τι είναι μια είσοδος με ποτό στα 10€?). Για χαλαρές καταστάσεις μεν αλλά μην περιμένεις να δεις άδειο το μαγαζί, δεν έχει τέτοια! Η μουσική είναι κυρίως ελληνικά αλλά δεν περιορίζεται κιόλας. Θα ακούσεις τα hits της εποχής οπωσδήποτε!...

Επίσης στην κεντρική πλατεία, Εθνικής Αντιστάσεως 5. Αν δεν βρίσκεις πάρκινγκ ακριβώς πίσω είναι ο Βασιλόπουλος, το σούπερ μάρκετ, αν δεν πεις σε κανέναν πως το είπα εγώ μπορείς να το παρκάρεις εκεί για να χορέψεις λίγο με την ησυχία σου! Γλώσσα έξω Α! και μην παρκάρετε όλοι εκεί και ψάχνομαι μετά για το πως γίνεται το αυτοκίνητο σκουλαρίκι γιατί πάρκινγκ καπούτ... Άντε! Φτάνει το κινητό που κάνω σκουλαρίκι ενίοτε! Γλώσσα έξω

(Αυτό ήταν ένα πρόγευμα του τι θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος. Άλλωστε μια πόλη όπως η Ηλιούπολη των 120.000 κατοίκων είναι λογικό να έχει πολλά ακόμα να δείξει!)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ