Ο Μισέλ και η "Κολομβία"

Facebook Twitter
0

Update

Ονειρεύεται επιστροφή στη Λίβερπουλ ο Μπενίτεθ... Οι Λιβερπούλιανς;

To γεγονός

Γκαζάκια έξω από το σπίτι του Νάτσο Σκόκο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κάποιοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από το σπίτι του Αργεντινού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αν και υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές, η όλη κίνηση θυμίζει λίγο Κολομβία. Φαντάζομαι οι δράστες δεν ήταν εκπρόσωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για το υπέρογκο συμβόλαιο του Νάτσο και τις κοινωνικές ανισότητες. Έχουμε μπει σε δύσβατα μονοπάτια, ο χουλιγκανισμός είναι η κυρίαρχη κουλτούρα και αυτό οφείλουν (Πολιτεία και ΠΑΕ) τουλάχιστον να το καταλάβουν. Πριν να είναι αργά…

Το πρόσωπο

Μισέλ Πλατινί: Χωρίς αντίπαλο (κυριολεκτικά) εξελέγη για ακόμη τέσσερα χρόνια ο Μισέλ στην προεδρία της UEFA. Και αυτή η τετραετία είναι και το προσωπικό του στοίχημα. Ο οικονομικός έλεγχος που θα ξεκινήσει από το 2012 έχει σαν στόχο να εξορθολογίσει το ποδόσφαιρο. Ομάδες που χρωστάνε υπέρογκα ποσά δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν υπέρογκες μεταγραφές (βλ. Ρεαλ Μαδρίτης). 24 ομάδες από τo Euro του 2016, πιο ανταγωνιστικό Champions League και αναδιάρθρωση του Europa League. Δεν είναι αρνητικός ο απολογισμός του Πλατινί μέχρι τώρα αλλά είναι αξιοπερίεργο αν με όλα αυτά που θέλει να πετύχει θα διατηρήσει τις επιθυμητές ισορροπίες.

Η Φήμη

Ο Λευτέρης Κεφαλάς και η Νίκη Κάρτσωνα αναλαμβάνουν το γραφείο τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το πρωτοσέλιδο

Και τη Μονάχους Μονάχους αν είναι δυνατόν...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ