Bjork Τριβόλη

Facebook Twitter
0

Την γάτα μου την λένε Bjorg. Την ονομάσαμε έτσι γιατί όταν ήταν μωράκι είχε στο κεφάλι της πεταχτές τρίχες και μας θύμισε την Bjorg, την τραγουδίστρια. Αν και η μαμά της ήταν μια καθαρή μπασταρδόγατα, η ίδια θυμίζει κάτι γάτες νορβηγικής ράτσας. Το είχα ψάξει σε ένα κατάλογο με φωτογραφίες.

Η Bjorg μας είναι τώρα 18 χρονών, είναι δηλαδή πολύ-πολύ γριά, όμως δεν θα το καταλάβαινες αν την έβλεπες. Τρυπώνει στην κουζίνα όταν τρώμε, σκαρφαλώνει στα παράθυρα του σπιτιού για να μας παρατηρήσει, γκρινιάζει, απαιτεί και γενικά είναι πολύ δραστήρια παρά τα χρόνια της.

Βασικά, μας «υιοθέτησε» η μαμά της Bjorg! Εμφανίστηκε μια μέρα στο σπίτι, η μαμά μου την τάισε, ήρθε και την επόμενη μέρα, την ξανατάισε, και κάπως έτσι αποκτήσαμε γάτα. Μετά από ένα-δυο χρόνια ακούσαμε κάποια νιαουρίσματα από τον κήπο του σπιτιού και ψάχνοντας ανακαλύψαμε κάτω από μια σκάλα ότι η γάτα μας είχε γεννήσει δυο τρομερά γατάκια. Το ένα βαφτίστηκε Bjorg και το άλλο απέκτησε το εντελώς περίεργο όνομα Κεραμίτσα. Περίεργο, πάντα άκουγα αυτό το όνομα ως Κυρά-Μίτσα και μου φαινόταν άσχημο. Τώρα όμως που το γράφω σκέφτηκα «Η γάτα που ζει στα κεραμίδια». Αχα! Όχι κι άσχημο!

Η Bjorg είναι φοβερή γάτα! Όταν κάτι της αρέσει το καταλαβαίνεις αμέσως κι όταν κάτι δεν της αρέσει (αυτό συμβαίνει πιο συχνά) επίσης. Αν θέλει να την χαϊδέψεις κι έχεις κοντά το χέρι σου, θα απλώσει την πατούσα της για να τραβήξει το χέρι σου προς το μέρος της. Αν θέλει φαϊ, θα αρχίσει να ζητιανεύει χωρίς ντροπή. Αν την ενοχλήσεις θα σε γρατσουνίσει. Είναι μια γάτα γεμάτη αυτοπεποίθηση και,  γι’ αυτό, πολύ αυθόρμητη! Μ’ αρέσει να παρατηρώ τις αντιδράσεις της και γι’ αυτό συχνά την ενοχλώ επίτηδες. Όμως τις πιο πολλές φορές απλώς την κακομαθαίνω.

Όταν έμενα στο σπίτι με τους γονείς μου, μελετούσα με τις ώρες κοντραμπάσο και η Bjorg ερχόταν έξω από το παράθυρο και με ικέτευε να μπει μέσα. Τελικά την άφηνα. Στην αρχή νόμιζα ότι ερχόταν για τη μουσική αλλά σύντομα κατάλαβα ότι ερχόταν για το καλοριφέρ που είχε το δωμάτιο μου αφού πήγαινε και σφήνωνε το μούτρο της μέσα του! Ε, μπορεί να ερχόταν και για την παρέα.

Η Bjorg και η αδερφή της ζούσαν πάντα στον κήπο του σπιτιού. Τους αρέσει καμιά φορά να μπαίνουν για λίγο μέσα (ειδικά στην κουζίνα!) αλλά μετά αισθάνονται άβολα και ξαναβγαίνουν. Τους έχουμε πάρει δυο σπιτάκια αλλά νομίζω ότι σπάνια πάνε εκεί. Τόσα χρόνια που ζουν σε αυτό το σπίτι είμαι σίγουρος ότι έχουν ανακαλύψει τις πιο τέλειες κρυψώνες για να περνάνε την ώρα τους. Όταν βρέχει πάνε κάτω από την μικρή σκαλίτσα του κήπου όπου και γεννήθηκαν.

Πριν από δύο μήνες η Bjorg  βρήκε μια οικοδομή και πήγε και χώθηκε μέσα στον ασβέστη. Το είχε ξαναπάθει παλιά αλλά τώρα βουτήχτηκε από την κορυφή ως τα νύχια! Ανησυχήσαμε πολύ γιατί είναι και γριούλα. Την πήγαμε στον κτηνίατρο κι αυτός την κούρεψε ολόκληρη εκτός από το κεφάλι. Όπως μας είπε την έσωσαν τα ράστα της ( το τρίχωμα της είχε ραστοποιηθεί τα τελευταία χρόνια!) γιατί την γλύτωσαν από πολύ πιο σοβαρά εγκαύματα. Έμεινε όμως στον κτηνίατρο για αρκετές μέρες. Η κακομοίρα είχε τρομάξει τόσο πολύ! Όταν πήγα να την δω στενοχωρήθηκα πολύ που ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έβαζα το δάχτυλο μου ανάμεσα από τα κάγκελα του κλουβιού της κι αυτή ερχόταν κι έτριβε το κεφάλι της πάνω του τρέμοντας ολόκληρη. Τώρα όμως, έχει συνέλθει σχεδόν εντελώς. Το τρίχωμα της έχει ξαναβγεί και η Bjorg μας σίγουρα ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες. Πρέπει να της έχουν μείνει ακόμα δυο-τρεις ζωές από τις επτά με τις οποίες ξεκίνησε!

i. Ο Περικλής Τριβόλης είναι τζαζ κοντραμπασίστας ( και ο μεγάλος αδελφός της δικής μας Δέσποινας Τριβόλη)

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ