Βριλ

Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με καλεσμένο της εκπομπής του Χαρδαβέλλα, τα Βριλήσσια, λέγονται έτσι λόγω της πολύ έντονης παρουσίας Βριλ στην ευρύτερη περιοχή. Ο διακεκριμένος επιστήμονας (γιατί μόνο τέτοιους φιλοξενεί η συγκεκριμένη εκπομπή), αναφέρθηκε στα Βριλ, ως πλάσματα που ζούν στο κέντρο της γης και εμφανίζονται πολύ σπάνια στην επιφάνεια. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το που ζούν αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρωποειδών  που συναντά κανείς στα Βριλήσσια συχνότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

 

Είναι γύρω στα 50 με γκρίζους κροτάφους και καραφλίτσα. Φοράνε σορτσάκια πάνω από το γόνατο (ανέκαθεν – όχι μόνο τώρα που είναι της μόδας), φαρδιές μπλούζες που κάνουν τη σαπιοκοιλιά να μοιάζει με υποψία κοιλίτσας και αθλητικά παπούτσια με μακριά κάλτσα. Κρατάνε πάντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το κινητό τους και ένα πακέτο τσιγάρα, παρόλο που τα γλυκήτατα παιδάκια τους θέλουν πολύ πολύ ο μπαμπάκας να κόψει το κάπνισμα (και μάλιστα του έχουν κάνει κάποια πολύ χαριτωμένη παρατήρηση μέσα στην προηγουμένη μέρα). Εμφανίζονται συχνά στην πλατεία, Κυριακή απόγευμα για να ποιούν καφέ με ομοειδή.

 

Συνοδεύονται από γυναίκες με φόρμα ή φαρδύ φορεματάκι και πέδιλα που σίγουρα έχουν πάνω τους κάτι ασημένιο. Μπροστά τους θα δείς τα παιδιά τους να κάνουν ποδήλατο με βοηθητικές σταματώντας που και που να πιούν λίγο νερό από τα ποτήρια των γονιών τους και να ζητήσουν λεφτά για να πάρουν κάτι από το περίπτερο.

 

Οι γονείς έχουν κάποια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως:
-Fanta zero; Δεν το ήξερα ότι υπάρχει.. Και δηλαδή δεν έχει καθόλου ζάχαρη;
-Καθόλου! Εγω την αγοράζω και στο σπίτι. Τούτοι δω τρελαίνονται
-Ελα! Δηλαδή την έχει και το σούπερ μάρκετ;
-Ναι καλέ! Μα είναι δυνατόν να μην την έχεις δει;
(.. που λέγαμε και με το Σωτήρη)

 

Αν/Όταν τα παιδιά αρπαχτούν με συνομήλικους τους, οι γονείς θα παρατήσουν αλαφιασμένοι το εκάστοτε ενδιαφέρον θέμα για να τρέξουν να ξεκατινιαστούν με τους γονείς των άλλων παιδιών. Κάπως έτσι θα περάσει τουλάχιστον μιάμιση ώρα (μισή τσακωμός και μια συζήτηση για τον τσακωμό).

 

Τα Κυριακάτικα απογεύματα που το συγκεκριμένο είδος δεν πίνει καφέ, σίγουρα θα περνά το χρόνο του δημιουργικά με τα παιδιά, συνήθως αθλούμενο. Ω! του αρέσει τόσο πολύ να περνά χρόνο με τα πιτσιρίκια, ειδικά όταν είναι οι φίλοι του παρόντες. Θα παίξει λίγο ποδόσφαιρο, ίσως πάει μια βόλτα με τα ποδήλατα η μπορεί ακόμα να τους μάθει και κάποιο καινούργιο παιχνίδι, ελάχιστα πιο ενδιαφέρον από τη μπιρίμπα. Όταν βρίσκεται με τους μπόμπιρες, γίνεται και εκείνος ένα μικρό αξιολάτρευτο παιδί διεκδικώντας τον θαυμασμό των φίλων της γυναίκας του. Μέχρι τις 8, που θα γυρίσει σπίτι αποκαμωμένος από ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι.

 

Δεν λέω ότι είναι όλες οι οικογένειες έτσι αλλά μια βόλτα στην πλατεία αρκεί για να με πείσει να μην κάνω ποτέ παιδιά. Ίσως πάλι ο λόγος να είναι το προβληματικό οικογενειακό μου περιβάλλον (η μαμά έχει πεί μπροστά σε παιδάκια «Που ΄σαι Ηρώδη»). Πάντως σίγουρα αν ήμουν στη θέση των Βριλ, θα έκοβα τις φλέβες μου με το ποτήρι του Φρεντοτσίνο (αυτό με την κοκκινομάλα).

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ