40

Facebook Twitter
0

Μερικά βράδια προσπαθούσες να ζεσταθείς δίπλα σε ένα καλοριφέρ. Σε πολυθρόνες από ψεύτικο δέρμα, με φώτα φθορισμού από πάνω σου. Άλλοι θα το έλεγαν άσχημο, εσένα όμως σου άρεσε. Και νόμιζες πως ο κόσμος είναι πολύ όμορφος. Κρίμα που δεν ήταν ο δικός σου κόσμος.

Και ένιωθες ήρεμος, και αγόραζες μπαλαντέζες για να κάνεις το μικρό σου χώρο να μοιάζει περισσότερο με το σπίτι σου. Και όπως ερχόταν το φθινόπωρο, έβλεπες από τον πύργο τα σύννεφα να μαζεύονται, το απολάμβανες όμως, μαζί με τον καφέ σου. Και αυτή τη φορά πήρες και ένα δώρο γενεθλίων στον εαυτό σου, γιατί κάτι σήμαινε για σένα αυτό, τότε. Και πήγαινες και κάτι μεγάλες βόλτες, κοιτώντας τη θάλασσα και τους τουρίστες που έμεναν σε ξενοδοχεία που πάντα έβλεπαν τον ήλιο. Και είχες αφήσει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή σου. Άργησες να το αλλάξεις γιατί έμοιαζε να έχει μια ηρεμία που μπέρδευες με την ευτυχία.

Κι ένιωθες ήρεμος.

Περίπου.

Και μετά άρχισε.

Γιατί το ήξερες πως όλα είναι ένα ψέμα.

Και πως θα στενοχωριόσουν ξανά.

Γιατί θα ερχόταν

Μα εσύ δεν θα ήξερες

Πως να μισήσεις

κανέναν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ