Η Ελλάδα μείωσε τις δαπάνες για την Παιδεία την περίοδο 2008-2011

Η Ελλάδα μείωσε τις δαπάνες για την Παιδεία την περίοδο 2008-2011 Facebook Twitter
2

15 κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μείωσαν τις δαπάνες για την Παιδεία κατά την περίοδο από το 2008 έως το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση στην ΕΕ, τα οποία δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως έγραψαν τα Νέα, εκτός από την Ελλάδα οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν και στην Ιρλανδία, στη Μ. Βρετανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Δανία, στην Εσθονία, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Πολωνία, στη Σλοβακία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Ουγγαρία.


Η Ελλάδα όμως μείωσε περαιτέρω τις δαπάνες και το 2012, όπως έκαναν άλλες πέντε μόνο χώρες: η Κύπρος, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Μ. Βρετανία και η Λετονία. Το 2012 οι δαπάνες για την Παιδεία στην Ελλάδα μειώθηκαν στο 4,1% του ΑΕΠ από 4,3% που ήταν το 2009.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μποφίλιου: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την παλαιστινιακή μαντίλα την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

Ελλάδα / Μποφίλιου: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την παλαιστινιακή μαντίλα την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

«Συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες για τον κόσμο και το μέλλον που θέλουμε να έχουμε» ανέφερε για τον Φοίβο Δεληβοριά, με αφορμή τα όσα είπε για την καλλιτέχνιδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το άρθρο υπονοεί ότι η μείωση των δαπανών είναι κακό πράγμα, διότι έτσι πέφτει και καλά το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας. Στην πραγματικότητα οι δαπάνες μπορούν να μειωθούν χωρίς αρνητικό αντίκτυπο με μείωση της *σπατάλης* και πάταξη της *διαφθοράς*. Όταν π.χ. πλεονάζουν διακόσιοι καθηγητές μόνο στο νομό Σερρών και υπάρχουν σχολεία με είκοσι γυμναστές, υπάρχουν τεράστια περιθώρια μείωσης της σπατάλης. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι χάρη στην τεράστια παραπαιδεία, η δαπάνη για την παιδεία στην Ελλάδα είναι πολύ παραπάνω από το 4,1% του ΑΕΠ.