Τέσσερα χρόνια φυλακή σε Κινέζο ακτιβιστή, κατά της διαφθοράς

Τέσσερα χρόνια φυλακή σε Κινέζο ακτιβιστή, κατά της διαφθοράς Facebook Twitter
1

Σε 4 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πεκίνου ένας σημαντικός Κινέζος ακτιβιστής κατά της κρατικής διαφθοράς, ο Xu Zhiyong. Η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν για παράνομη συγκέντρωση με σκοπό τη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Ένστολοι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή εμπόδισαν τους πεζούς και τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν το δικαστήριο, στα δυτικά της πρωτεύουσας, όπου έγινε η δίκη του 40χρονου δικηγόρου. Στον ξένο Τύπο δεν επετράπη να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα.

Ο Xu, είναι ιδρυτής του Κινήματος των νέων πολιτών, ενός άτυπου δικτύου ακτιβιστών που οργανώνει συγκεντρώσεις στους δρόμους ή συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με την κοινωνία των πολιτών, και κυμαίνονται από την ισότητα στην εκπαίδευση μέχρι τη  διαφθορά των ελίτ.

Ο 40χρονος παρέμεινε κατά τη διάρκεια της δίκη του σιωπηλός, μην θέλοντας, σύμφωνα με το δικηγόρο του, «να πάρει μέρος σε μια θεατρική παράσταση». «Δεν είμαστε ηθοποιοί», τόνισε ο δικηγόρος.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν βαθιά απογοητευμένες από την καταδίκη ενώ για «υποκρισία» κατηγόρησε τις κινεζικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία, καθώς καταδικάζουν τους ακτιβιστές την ώρα που υπόσχονται πάταξη της διαφθοράς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια