Δικαστήριο καταδίκασε δήμαρχο της Ρουάντα σε 14 χρόνια φυλακή

Δικαστήριο καταδίκασε δήμαρχο της Ρουάντα σε 14 χρόνια φυλακή Facebook Twitter
0

Ένα γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν πρώην δήμαρχο της Ρουάντα σε 14 χρόνια φυλάκιση για το ρόλο του στη γενοκτονία στη χώρα το 1994.

Ο 56χρονος Onesphore Rwabukombe βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων σε μια εκκλησία στο Kizihuro, όπου είχαν βρει καταφύγιο. Ο ίδιος ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία από το 2002.

Αυτή είναι η πρώτη δίκη σχετικά με τη γενοκτονία της Ρουάντα, όπως γράφει το BBC, που λαμβάνει χώρα στη Γερμανία. Το δικαστήριο άκουσε τις καταθέσεις 100 ατόμων και έστειλε ερευνητές στη Ρουάντα.

Στις 11 Απριλίου 1994 σκοτώθηκαν 400 - 1.200 άνθρωποι στην εκκλησία της πόλης Kiziguro στην ανατολική Ρουάντα, όπου διατελούσε δήμαρχος ο Rwabukombe. 

Όταν το αεροπλάνο του τότε προέδρου καταρρίφθηκε στις 6 Απριλίου του 1994, μέλη της κυβέρνησης οργάνωσαν παραστρατιωτικούς της φυλής Hutu για να σκοτώσουν συστηματικά τα μέλη της φυλής Tutsi σε όλη τη χώρα. Μέσα σε τρεις μήνες ο αριθμός των νεκρών έφθασε τις 800.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM