Ανακοινώθηκε μετάδοση του HΙV μεταξύ γυναικών

Ανακοινώθηκε μετάδοση του HΙV μεταξύ γυναικών Facebook Twitter
0

Τις λεπτομέρειες της σπάνιας περίπτωσης μετάδοσης του ιου του HIV από γυναίκα στην ερωτική της σύντροφο στο Τέξας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

Πρόκειται πιθανώς για μια περίπτωση κατά την οποία γυναίκα φορέας του HIV μετέδωσε τον ιό στην ερωτική της σύντροφο στη διάρκεια της εξάμηνης μονογαμικής σχέσης της,   σύμφωνα με το Κέντρο Επιδημιών.

Ο έλεγχος στα δείγματα των δύο γυναικών έδειξε ταυτότητα στο 98% του γενετικού υλικού. Όπως είπαν οι ειδικοί αυτή η περίπτωση μόλυνσης είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, μπορεί να συμβεί όμως με τον ιό να περνάει μέσα από τα υγρά.

Η 46χρονη γυναίκα  διαγνώστηκε με τον ιό HIV το καλοκαίρι και η  περίπτωση της  ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη της 43χρονης συντρόφου της , η οποία είχε διαγνωστεί με τον ιό HIV το 2008, αλλά είχε σταματήσει την αντιρετροϊκή θεραπεία το 2010.

Κατά τη στιγμή της διάγνωσης , η  γυναίκα που είχε μολυνθεί, δεν εμφάνιζε σημάδια της μόλυνσης , ενώ παρότι ήταν αρχικά ετεροφυλόφιλη, δεν είχε κοιμηθεί με άνδρα για 10 χρόνια. Επίσης δεν είχε κάνει μεταμοσχεύσεις ή μεταγγίσεις , και δεν χρησιμοποίησε ενέσιμα φάρμακα .

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζευγάρι συμμετείχε σε σεξουαλικά επικίνδυνες συμπεριφορές που μπορούσαν να προκαλέσουν αιμορραγία και επιμόλυνση μέσω των υγρών και του αίματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM