Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία

Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιταλική μαφία Facebook Twitter
5

Εκκληση στα μέλη της μαφίας έκανε από τη Ρώμη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια μίας επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Πάπας ζήτησε από τους τους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας να αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό και να προσηλυτιστούν».

Στο κήρυγμα του, που εκφώνησε σε εκκλησία της Ρώμης κοντά στο Βατικανό, ο Πάπας καταδίκασε «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές», τονίζοντας ότι πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Την τελετή οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος και στη συνέχεια, ενώπιον του Πάπα διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας.

Αυτό το φλογερό κήρυγμα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, θυμίζει ένα παρόμοιο οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντε της Σικελίας το 1993, όπου ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Do you,Michael(Corleone)denounce Satan ?""I do"."Απεταξατω τον Σατανα ;""Απεταξαμην".Σκηνη απο τα "βαφτισια"στον Νονο 2.Οπου ο νονος-Πατσινο δηλωνει στην εκκλησια την πιστη του στους κανονες της (καθολικης)εκκλησιας.Ενω,την ιδια ακριβως στιγμη,τα "παλληκαρια"του ,σταλμενα απο τον ιδιο,"γαζωνουν"με σφαιρες ολους τους αντιπαλους του !!!Ειχα παντα μια εκτιμηση στην Καθολικη Εκκλησια.Και στους ηγετες της.Αν μη τι αλλο εχουν πλειστακις αποδειξει οτι διαθετουν χιουμορ !!!
Ναι, εκτος του οτι τωρα η μαφία θα τρέμει...δε μας είπε για το χρήμα που δεν προερχεται απο εγκληματικες πραξεις, αλλα παρ ολα αυτα δεν παει εκει που διδαξε ο Χριστουλης...σταχτη στα μάτια...