Πανεπιστήμιο κέρδισε 1,5 δισ. δολάρια σε δίκη για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας

Πανεπιστήμιο κέρδισε 1,5 δισ. δολάρια σε δίκη για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας Facebook Twitter
0

Το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon το 2001 και το 2002 κατοχύρωσε ορισμένες πατέντες σχετικά με το σύστημα που χρησιμοποιούν οι σκληροί δίσκοι για να εντοπίζουν αρχεία. Όμως η εταιρεία Marvell που κατασκευάζει εξαρτήματα υπολογιστών χρησιμοποίησε το σύστημα γνωρίζοντας ότι δεν της ανήκει, χωρίς να αποδώσει τα δέοντα και κατασκευάζοντας δισεκατομμύρια εξαρτήματα που έκαναν χρήση της πατενταρισμένης τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.

Τώρα, το Αμερικάνικο Ομοσπονδιακό δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση προσφυγής του Carnegie Mellon το οποίο ξεκίνησε το 2009 να διεκδικεί την πατρότητα των ευρεσιτεχνιών και τα ανάλογα χρήματα, διέταξε την εταιρεία Marvell, να πληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε ζημιές, από την καταπάτηση δικαιωμάτων χρήσης.

Η αρχική απαίτηση του Πανεπιστημίου έφτανε το ποσό των 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως η ομοσπονδιακή δικαστής Nora Barry Fischer θεώρησε ότι το ποσό αυτό θα δημιουργούσε αρνητικό προηγούμενο και θα απειλούσε τη βιωσιμότητα της Marvell. Όπως αναφέρει το BBC, η Δικαστής δήλωσε "Αυτό το πρόστιμο είναι αρκετό για να τιμωρήσει την Marvell για την σκανδαλώδη συμπεριφορά της και να την αποτρέψει από παρόμοιες ενέργειες, στο μέλλον".

Το πρόστιμο των 1,7 δισ. δολαρίων που που επιβλήθηκε στην Marvell στην πρώτη δίκη, το Δεκέμβριο του 2012, ήταν το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία υποθέσεων που αφορούν καταπάτηση ευρεσιτεχνιών, σύμφωνα με το BBC.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM