Το Google Glass στην υπηρεσία της Ιατρικής

Το Google Glass στην υπηρεσία της Ιατρικής Facebook Twitter
0

Πριν ακόμα το Google Glass, το φορετό gadget της Google, βγει σε μαζική παραγωγή, η εταιρεία λάνσαρε μια υπόγεια καμπάνια διανομής του σε όσους θα μπορούσαν να λύσουν πολύπλοκα ζητήματα με τη βοήθεια του. Στα πλαίσια της καμπάνιας η Google παραχώρησε πέντε συσκευές στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Newcastle, προκειμένου να γίνει η πρώτη κλινική δοκιμή του Glass, σε ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον.

Στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, με τη χρήση του Google Glass και ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Ειδικοί, με χρήση εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό, προσφέρουν διακριτικές ειδοποιήσεις που υπενθυμίζουν στους εθελοντές συμμετέχοντες ασθενείς τη λήψη των φαρμάκων τους ή το επόμενο ραντεβού με το γιατρό. Επιπρόσθετα, οι ερευνητές έχουν προγραμματίσει τη συσκευή να δίνει οπτικά ερεθίσματα ώστε οι ασθενείς να ενεργοποιούν τον εγκέφαλό τους ώστε να αποφεύγουν αρκετές από τις δυσάρεστες συνέπειες της ασθένειας στην κίνηση.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι κλινικές δοκιμές του Glass βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία κι άλλων εφαρμογών που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των εθελοντών ασθενών για περαιτέρω εξερεύνηση των δυνατοτήτων της συσκευής.

Δείτε το σχετικό βίντεο που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο του Newcastle:

[Engadget]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM