Αναγνώριση φλέβας: η νέα μέθοδος ανάληψης μετρητών

Αναγνώριση φλέβας: η νέα μέθοδος ανάληψης μετρητών Facebook Twitter
1

Οι κάρτες ανάληψης μετρητών πιθανόν σε λίγο καιρό να αποτελούν μια παρωχημένη μέθοδο συναλλαγής με τα μηχανήματα ATM των τραπεζών, και αυτό θα οφείλεται σε μια νέα τεχνολογία, ονόματι VEIN ID, που 'διαβάζει', μέσω υπερύθρων, το σχηματισμό των φλεβών στο δάκτυλο του χρήστη.

Τα νέα μηχανήματα ATM με τους 'σαρωτές φλέβας', θα κάνουν φέτος το πανευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στην Πολωνία, όπου και πρόκειται να εγκατασταθούν 2.000 μηχανήματα με τη νέα τεχνολογία σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα της χώρας. Το λανσάρισμα της νέας μεθόδου ανάληψης μετρητών, θα υποστηριχθεί με μια διαφημιστική καμπάνια που θα έχει ως κεντρικό της μήνυμα τη φράση "μετρητά με το δάκτυλο".

Η εταιρεία Hitachi, που βρίσκεται πίσω από τα νέα μηχανήματα ATM με το σύστημα αναγνώρισης φλεβών, τα οποία λειτουργούν ήδη με επιτυχία στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε χρήστη, αλλά τους σχηματισμούς των φλεβών κάτω από το δέρμα, οι οποίοι αποτελούν την "ασφαλή ταυτότητα κάθε χρήστη". Οι φλεβικοί σχηματισμοί, προσθέτει η εταιρεία, αποτελούν μια ασφαλέστερη μέθοδο ταυτοποίησης, αφού παραμένουν σταθεροί σε ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου.

O τρόπος λειτουργίας του 'αναγνώστη φλεβών

Για να λειτουργήσει η νέα μέθοδος οι χρήστες θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει μια "ακτινογραφία" του δακτύλου τους στο αρχείο της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Ειδικοί αναφέρουν πάντως, ότι η νέα τεχνολογία εγείρει ηθικά ζητήματα, ιδίως λόγω της καταχώρησης βιομετρικών δεδομένων των πελατών τους.

[GUARDIAN]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια